ότι νάναι,Επικαιρότητα

σκέψεις 9 μέρες πριν


Αν υπάρχει κάτι που βαριέμαι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η γραφειοκρατεία. Για αλλαγή θα ήθελα να δούλευαν όλα όπως θα έπρεπε(πλήρως αυτοματισμένα κατά προτίμηση και φαντασία).

Αναρωτιέμαι αν αυτό το μέτρο, που αναγγέλθηκε κάποια χρόνια στην Ευρώπη και πριν μερικούς μήνες στην Ελλάδα, με την προσωπική ηλεκτρονική κάρτα υγείας (που περιλαμβάνει όλο το ιστορικό του ασθενούς) θα γίνει ποτέ πραγματικότητα.

Κάποιος θα πρέπει, δυστυχώς στην Ελλάδα, να αναρωτηθεί και την εγκυρότητα των δεδομένων που περιλαμβάνονται σε αυτή. Μιας που ας το παραδεχτούμε επιτέλους, το φακελάκι πέφτει σύννεφο.

Μερικοί αντιτίθενται σε μέτρα σαν αυτό γιατί θεωρούν ότι πιθανότητα θίγουν θέματα προσωπικών δεδομένων αλλά όταν μέσα στον πανζουρλισμό του συστήματος μας, όταν ο ασθενής αλλάζει γιατρό για οποιωνδήποτε λόγο (ή όταν θέλει ένα αντίγραφο κάποιας διάγνωσης και ο γιατρός του δεν είναι διαθέσιμος), συνήθως αναγκάζεται να υποβάλλεται ξανά σε δαπανηρές εξετάσεις.

Περί ηλεκτρονικής κάρτας υγείας

Advertisements
Κλασσικό

2 thoughts on “σκέψεις 9 μέρες πριν

  1. Όταν είχε γίνει η κίνηση για την Μέρα της Αμαλίας, μία από τις βασικές διαφωνίες που ανέκυψαν ήταν σχετικά με την προσωπική ηλεκτρονική κάρτα υγείας.
    Ήμουν από αυτούς που θεωρούσαν ότι είναι κάτι επικίνδυνο (οι ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και οι εταιρίες ιατρικών παροχών θα τρίβουν τα χέρια τους)
    Θέλει νομίζω, μεγάλη προσοχή.

  2. Όλα μπορούν να γίνουν επικίνδυνα. Το θέμα είναι οι κάρτες να περιέχουν τα δεδομένα χωρίς να υπάρχει κάποια εξωτερική βάση δεδομένων έτσι ώστε κάποιος να μην μπορεί να έχει πρόσβαση χωρίς την κάρτα.

    Το θέμα είναι να εξυπηρετούνται οι παθόντες και όχι διάφορες εταιρίες να βουτάνε στοιχεία. Δυστυχώς στη χώρα που ζούμε όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς. Από γιατρούς να τα παίρνουν για να πουλάνε τα στοιχεία, μέχρι και πολίτες να πλαστογραφούν κάρτες για να βουτάνε επιδόματα.

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s