Επικαιρότητα,Καθημερινότητα,Μαγειρική,Σκέψεις

[50%] ενδιάμεσος


Αυτή η ημέρα ίσως έχει ιδιαίτερη σημασία για πάρα πολύ κόσμο, αλλά για μένα δεν είναι παρά απλά μια ακόμα συνηθισμένη μέρα. Τα αισθήματα μου είναι ακόμα τα ίδια μπορεί να φτάσαμε στο μέσον της διαδρομής αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μπροστά μας.

Το τελευταίο δωδεκαήμερο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μένα. Πέρα από τα ατελειώτα νεύρα και την απίστευτή κούραση και τους παρανοϊκούς τσακομούς τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιήτικά από όλες τις απόψεις. Η άσκηση τελειώσε με επιτυχία και μου δώθηκε η ευκαιρία για να δείξω το ταλέντο μου στην μαγειρική…ή καλύτερα να πω στην ζαχαροπλαστική μέσα στο όλο πανικό που επικρατούσε.

Όλο αυτό είχε σαν αποτελέσμα να μου γίνει πρόταση να αναλάβω την θέση μάγειρα. Δεν λέω ότι θα καταπλήξω μιας που το μενού από μόνο του αποτελεί μια ατελείωτη πλήξη.

Συνετά απέφυγα λέξεις σε αυτό το πόστ όπως «στρατός» «παρμενιών» και άλλες λοιπές λεπτομέρειες.
θα τελειώσω με μια πολύ απλή συνταγή σιμιγδαλένιου χαλβά για 200 άτομα (χιχι!!).

4 κιλά χοντρό σιμιγδάλι
6 κιλά ζάχαρη
16 λίτρα νερό
1 λίτρο ηλιέλαιο
3-4 ξύλα κανέλας
800γρ σταφίδα
800γρ αμύγδαλο
κανέλα

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και τα ξύλα κανέλας σε μιά κατσαρόλα. 10 λεπτά πριν πάρει βράση το σιρόπι ξενικάμε να καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι σε μια κατσαρόλα στην οποία έχουμε ήδη το ηλιέλαιο σε σημείο βρασμού. Αφού σκουρίνει το σιμιγδάλι αδειάζουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα παχύρευστό μιγμά.

Βγάζουμε τον χαλβά από την φωτιά και ανακατεύουμε και τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Στην συνέχεια το απλώνουμε σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε κανέλα από πάνω. Το αφήνουμε να κρυώσει…και βουαλά!!!

Advertisements
Κλασσικό

One thought on “[50%] ενδιάμεσος

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s