ότι νάναι,Μαγειρική,Σκέψεις

~71% Μπεαρνέζ


Παλιές αναμνήσεις αναβλύζουν από τα έγκατα της ψυχής μου, πιτσιλώντας τους περαστικούς.

Από την στιγμή που επέστρεψα στα πάτρια εδάφη, με περίμεναν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Έμαθα νέα για ορισμένα άτομα που είχα χάσει από καιρό τα ίχνη τους. Συνάντησα παλιούς μου συναδέλφους στα πιο περίεργα μέρη. Βγήκα και είδα γνώριμα πρόσωπα από το παρελθόν….και όλα μοιάζουν να βαίνουν σε ένα όμορφο μονοπάτι.

Πάντως τελευταία μου φαίνεται λίγο ανούσιο να γράφω για φιλοσοφικά θέματα, επίσης ανούσιο να γράφω για προσωπικά θέματα….ίσως περνάω κρίση. Έχω όμως μια τάση να ψάχνομαι με την μαγειρική και διάφορες περίεργες συνταγές…οπότε μου βγαίνει να κάνω post  συνταγές.

Σήμερα ασχολήθηκα με την σάλτσα μπεαρνέζ.

p7246768_resized

Σάλτσα Μπεαρνέζ

1/2 φλυτζάνι κρασί λευκό ξηρό .
1/2 φλυτζάνι ξύδι με
σταχούρι*.
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
2 κουταλιές ψιλοκομμένο
σταχούρι*.
3 κρόκους αυγών.
200 γραμμάρια βούτυρο.
πιπέρι.

*γνωστό και ως εστραγκόν

Σιγοβράζουμε το κρασί, το ξύδι και το σταχούρι μέχρι να δέσουν. Ανακατεύουμε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών παραπάνω μείγμα. Αφού το μείγμα ψιλο-πήξει προσθέτουμε το βούτυρο και το πιπέρι.

Ταιριάζει πολύ όμορφα με μοσχαρίσιο φιλέτο ή μπριζόλα.

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s