ότι νάναι,Μαγειρική,Σκέψεις

~74% ρυζόγαλο


Καθώς τα βατράχια κοάζουν και ο ήλιος ανατέλλει έρχεται η ώρα να μαζέψω τα μπογαλάκια μου και να βγω μια βόλτα έξω από το προσωπικό μου έλος με προορισμό τα στάσιμα νερά της κοινωνίας.

Κολυμπώντας ανάμεσα στο πολυάνθρωπο πλήθος, πέφτω επάνω σε μια φάλαινα με οκνηρό ύφος και καμία όρεξη να καταβροχθίσει την τροφή της.

Ακόμα και αυτοί με την τεράστια όρεξη έχουν σκουργιασμένα σαγόνια, από την πολυετή έκθεση στα στάσιμα νερά.

Πέρα από όλη την σκουριά υπάρχει μια λαμπερή μορφή η οποία περπατά με ρυθμό στις μύτες των ποδιών της πάνω στα σκουριασμένα κεφάλια του κόσμου. Την πορεία της την συνοδεύουν όμορφες μελωδίες και ένα άρωμα κανέλας.

Η γλυκιά μυρουδιά σου ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις.

ρυζόγαλο με κανέλα στην πλάκα στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Ρυζόγαλο

ryzolgalo_499

1 λίτρο γάλα

1 κούπα ρύζι γλασέ

1 κούπα ζάχαρη

κανέλα

  1. βράζουμε το ρύζι
  2. ρίχνουμε το γάλα στο βρασμένο ρύζι
  3. όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε την ζάχαρη
  4. όταν χυλώσει το μείγμα το βγάζουμε από την φωτιά
  5. το βάζουμε σε μπολάκια και τα πασπαλίζουμε με κανέλα

Τρώγεται και ζεστό και κρύο.

Advertisements
Κλασσικό

2 thoughts on “~74% ρυζόγαλο

  1. Παράθεμα: απολογισμός κουζίνας 2009 « Τράβα Καζανάκι

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s