Επικαιρότητα,Μαγειρική

~77% η φουφού του καστανά


«…Υπό τις παρούσες συνθήκες, κάναμε την δουλειά μας τέλεια»*,**

image003

καστανάκι κανείς;

μαρμελάδα κάστανο

2 κιλά κάστανα

1.5 κιλά ζάχαρη

1. βράζουμε τα κάστανα (με τις φλούδες) για μερικά λεπτά.

2. τα βγάζουμε και τα ξεφλουδίζουμε

3. συνεχίζουμε το βράσιμο (σε καινούριο νερό) για περίπου 40 λεπτά

4. τα λιώνουμε στο μίξερ και προσθέτουμε την ζάχαρη

5. ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας 200γρ νερό

6. σιγοβράζεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό

τώρα…ή την αφήνετε να κρυώσει σε κάποιο βάζο πριν την βάλετε στο ψυγείο, ή άμα παίζει τρελή όρεξη φτιάχνεται τσουρέκι γεμιστό με μαρμελάδα κάστανο…

…ήδη μου τρέχουν τα σάλια.

*τόσο μόνο μου επιτρέπω να ασχοληθώ με τα επεισόδια στην Αθήνα.

** το είπε κάποιος ελεεινός μπάτσος στην τηλεόραση.

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s