Επικαιρότητα,Καθημερινότητα,Μαγειρική

Αγριογούρουνο


Ένα από αυτά, που τρέχει και πιάνει ο στρουμπουλός φίλος μας οβελίξ, ήρθε και βρήκε την θέση του στο χριστουγεννιάτικο πιάτο μου.

Η πρώτη πρόταση περιλάμβανε ένα κοκόρι κρασάτο σε μια ψιλή κατσαρόλα. Πουλί που δεν πετάει εγώ προσωπικά δεν τρώω. Οπότε μιας που μου αρέσουν οι νέες γεύσεις το υποδέχτηκα με ανοιχτές αγκάλες. Είναι γεγονός, δεν είχα φάει ποτέ αγριογούρουνο.

Εύκολη και σχετικά απλή συνταγή, με μόνη επιπλοκή μια καθυστέρηση ένα 24ορού.

Γέμισα μια κατσαρόλα με κρασί, ψιλό έκοψα κρεμμύδι, σκόρδο έβαλα μυρωδικά και μπαχαρικά (πιπέρι, θυμάρι, δάφνη, βασιλικό) και το άφησα να ποτίσει (μαριναριστεί) για ένα 24ώρο.

Μετά βουρ στο φούρνο (ενώ το ζουμί από το μαρινάρισμα έβραζε) και ένα τελικό περιλούσιμο στο τέλος και βουαλα!

Πάντα ήξερα ότι μου άρεσε η μουστάρδα αλλά πάντα είχα μια υποψία ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τελικά έφταιγε το κρέας. Στο αγριογούρουνο όμως….μμμμ…..η μουστάρδα ήρθε και έφερε την τελειότητα.

Το βραδάκι μια βόλτα με την καλύτερη μου φίλη (που μάλλον της συνέβη και κάτι πολύ καλό) και όλα τέλεια. : ) (σμουφφφφ…έπεσα έξω)

Άντε και καλή όρεξη.

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s