Επικαιρότητα,Καθημερινότητα,Σκέψεις

πορεία προς το αύριο


Είχα πολύ καιρό να νιώσω την ανάγκη να κατέβω σε κάποια πορεία. Και ενώ γίνονται μικρά βηματάκια1 που κατά εμένα έπρεπε να γίνουν εδώ και καιρό κατά τα άλλα γίνονται και άλλες 500 μαλακίες και τα πράγματα φαίνονται να πηγαίνουν όλο και πιο σκατά.

1 πχ κατάργηση του συντελεστή 17% των μηχανικών (είμαι και εγώ ένας).

Τα μισά σκατά (και λίγα βάζω) βέβαια είναι σκέτη τρομοκρατία και γίνονται για να αρμέξουν τους μη έχοντες γιατί δεν τολμάνε να τα χώσουν σε αυτούς που έχουν.

Πήγαν να φορολογήσουν την εκκλησία (επιτέλους) και μέσα σε 10 μέρες αρχίσανε τις εκπτώσεις. Ο Άνθιμος άρχισε να κλαίγεται για το πως η ομόνοια έχει γίνει μαύρη, πως ο φτωχός μητροπολίτης θα πεθάνει στην ψάθα από την  φορολογία με μόνο 100.000 ευρώ αφορολόγητο.

Και συνεχίζουν διάφορες υπηρεσίες και ασφαλιστικοί φορείς να νοικιάζουν δημόσια ακίνητα  για το τρίτο το μακρύτερο2. Ενώ στεγάζονται σε μη ιδιόκτητα κτήρια (βλ ΥΠΕΧΩΔΕ) πληρώνοντας επί χρόνια τα κερατά τους. Ή επειδή το συγκεκριμένο υπουργείο χαλούσε σε εμφιαλωμένο νερό 3000 ανά συνεδρίαση (ελέφαντες πότιζαν;)

2 πχ ακίνητο που αξίζει 3000 το μήνα για 250 ευρώ.

Όσο αφορά το ΔΝΤ είμαι υπέρ του δημοψηφίσματος …προτιμώ αν είναι να καταστραφεί η χώρα να το αποφασίσω εγώ και έχω βαρεθεί διάφορους που πιπιλάνε την δικαιολογία ότι ο Χ παππούς και η Υ γιαγιά στο Ζ χωρίο δεν ξέρουν από οικονομικά άρα δεν νιώθουν ασφαλείς αφήνοντας τους να ψηφίσουν και ότι δεν έχει καμία σχέση όλο αυτό με τις κανονικές εκλογές.

Για αυτούς τους λόγους και για το ότι μας έχουν παντελώς γραμμένους ένιωσα την ανάγκη να κατέβω στην πορεία. Ακόμα και αν αυτή η πορεία ήταν για κάποιους που είναι άδικα φυλακισμένοι. …

Advertisements
Κλασσικό

8 thoughts on “πορεία προς το αύριο

  1. Παράθεμα: Tweets that mention πορεία προς το αύριο « Τράβα Καζανάκι -- Topsy.com

  2. δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην πάω… ούτως σι άλλος δεν τα πάω καλά με τις εκδρομές…άσε που πλέον είναι πιο σημαντικό να διαδηλώσεις από το να καλοπερνάς : )

  3. Καλά κάνεις και θα πας! :)

    Αν ήμουν εκεί θα’ρχόμουν κι εγώ. Πέρισυ που είχα κατεβεί Αθήνα είχα πάει αλλά πολλά έχουν αλλάξει σ’ένα χρόνο..

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s