Επικαιρότητα

ροζ


ροζ

Ένα ενδιαφέρον χρώμα με μια μικρή ενδιαφέρουσα ιστορία. Πριν το 1920 κανένα χρώμα δεν ήταν άμεσα συνδεδεμένο με οποιοδήποτε φύλο. To 1920 παρατηρήθηκε μια εκτεταμένη χρήση του συγκεκριμένου χρώματος για το ανδρικό φύλο. Το ροζ θεωρείταν μια ελαφριά απόχρωση του κόκκινου, χρώματος της αρρενωπότητας και της δύναμης άρα και ιδανικό για αγόρια μικρής ηλικίας.

Το γαλάζιο ήταν το χρώμα για τα κορίτσια, χρώμα του ουρανού και πολύ συχνά δεμένο με την Παναγία που σε πολλές ιστορίες φαινόταν να φοράω κυρίως γαλάζια χρώματα.

Το 1940 όμως τα πράγματα αντιστράφηκαν και από τότε χρησιμοποιούνται όπως και σήμερα.

—-

Το γράφω αυτό το ποστ με αφορμή το gay pride και την παράνοια που έχει πιάσει κάποιους φασίστες για την μόλυνση της κοινωνίας και τα λοιπά.

Χεστήκαμε πια για τα ανύπαρκτα εθνικά σύμβολα. Αν υπάρχει κάποιος που θίγει την φουστανέλα και τους ήρωες της Ελληνικής επανάστασης είναι όλες οι κυβερνήσεις που τους πρόδωσαν και όλες οι κυβερνήσεις που τους χρησιμοποιούν για να φανατίζουν. Όλες ξεκινώντας από την εποχή τηε απόλυτης μοναρχίας του Τρικούπη μέχρι και σήμερα. Ξεκινώντας από τότε που η Εκκλησία έγινε πιο σημαντική από οποιαδήποτε ιστορική κληρονομιά και θυσία.

—-

Και εγώ είμαι αντίθετος με το gay pride αλλά μόνο γιατί έπρεπε να έχει εκπαιδευτική μορφή με ομιλίες και αφιερώματα για να μάθει σε όλους τους άξεστους καφροελληναράδες ότι δεν κινδυνεύουν ούτε οι ίδιοι ούτε τα παιδιά τους.

Αντί για αυτό έχουμε ένα πανηγύρι με την Τάμτα.

—-

Αν θέλετε να λέγεστε Έλληνες και ταυτόχρονα να θέλετε να σφάξετε στο γόνατο οποιονδήποτε δεν είναι σαν εσάς, τότε δεν θέλω να είμαι Έλληνας. Θέλω απλά να πιστεύω στην Δημοκρατία, την Ελευθερία και στην Δικαιοσύνη.

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s