Σκέψεις

ο άνθρωπος ως ολότητα…


ή ως τμήμα του εαυτού του.

Πρόσφατα είχα μια συζήτηση και σε οργανικό περιβάλλον καθώς και σε ηλεκτρονικό. Η οποία είναι μακράν από της πιο ενδιαφέρον συζητήσεις που έχω κάνει το τελευταίο διάστημα.

Όταν κάποιος μάχεται για ένα σκοπό, κατεβαίνει σαν μια ολότητα του εαυτού του ή σαν ένα τμήμα αυτής, παρουσιάζοντας μόνο τα θελκτικά στοιχεία προς τους αποδέκτες;

Άν κάποιος για παράδειγμα είναι αναρχικός ή κουμουνιστής ή και δεξιός και διαδηλώνει για την μόλυνση του Χ ποταμού ή την καταστροφή του Υ οικοσυστήματος ή την κακοποίηση των Ζ ζώων από κάποια βιομηχανεία.

Πρέπει να παίρνει μαζί του την κομματική του ή ιδεολογική του ταυτότητα στην διαδήλωση;
Πρέπει να συνεργάζονται αντιφατικές ιδεολογίες μαζί για την επίτευξη αυτού του σκοπού;

Η αρχική συζήτηση είχε ένα πιο συγκεκριμένο θέμα αλλά προτιμώ να το γενικεύσω γιατί έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Παρακάτω παραθέτω και κάποια αποσπάσματα κομμένα και ραμμένα να έχουν μια συνοχή.

Η όλη διαφωνία εξελίχτηκε βασισμένη στο ότι, όσο αφορά τους αναρχικούς ο κόσμος τους έχει συνδέσει λόγω ΜΜΕ με τα μπάχαλα οπότε όταν κατεβαίνουν σαν αναρχικοί για να διαδηλώσουν/διαμαρτυρηθούν για κάτι άλλο το οποίο δεν έχει άμεση σχέση με τα πολιτικά τους πιστεύω και παράλληλα υπάρχουν και άλλοι χώροι που συμφωνούν μαζί τους. Τότε ο κόσμος θα πει ότι και να διαδηλώνουν δεν αξίζει να αφιερώσω το χρόνο μου για να τους ακούσω γιατί ότι και να είναι ….είναι αναρχικοί άρα σίγουρα αυτό για το οποίο διαμαρτύρονται είναι η ανούσιο ή λάθος.

Με άλλο λόγια η αναρχικοί αποτελούν κόκκινο πανί και καταστροφή του αρχικού σκοπού.

Το ίδιο ισχύει και για τους αριστερούς απλά εκεί πηγαίνει αναλόγως το θέμα.Ο κόσμος εκεί έχει εκπαιδευτεί από την τηλεόραση για το πότε να τους παίρνει σοβαρά και πότε όχι.

Κάποιος κόσμος δεν ξέρει προς τα που να γυρίσει το αυτί για να ακούσει και ακούει μόνο αυτά που έρχονται από το κουτί μπροστά του.  Οι λάθος τοποθετημένες ταμπέλες είναι που έχουν χαρακτηρίσει τους αναρχικούς ως «αλήτες».
Αν αφήσεις την ταυτότητά σου και μετά κάποιος προκατειλημμένος την ανακαλύψει θα είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα…γιαυτό τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο …όλοι ψάχνουν τρόπους να αποκρύψουν το τι πραγματικά είναι.

Γιατί να μην πολεμήσεις δηλαδή πλάι πλάι με έναν φασίστα για την καταστροφή του οικοσυστήματος και την δολοφονία των ζώων. Δεν πρόκειται να πάθει κανείς τίποτα, ούτε πρόκειται να βρικολακιάσουν από το κακό τους οι μεγάλοι θεωρητικοί της αναρχίας. αν θέλεις να έχεις ελπίδες, επιβάλλεται να εμφανίζεσαι προσαρμοσμένος στα πρότυπα και στην αισθητική της κοινωνίας. Αλλιώς, έχεις εξασφαλισμένο το φτύσιμο.

Πως μπορείς δηλαδή να συνεργαστείς για την δολοφονία κάποιον ζωντανών οργανισμών με άτομα που πιστεύουν στην άρια φυλή και στην εξόντωση όλων των άλλον. Πως μπορείς δηλαδή να συνεργαστείς με άτομα που βαράνε και σκοτώνουν ανθρώπους από άλλες εθνικότητες μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικοί. Πως μπορείς να διαμαρτυρηθείς για την ζωή με ανθρώπους που δεν την σέβονται.

——-

Η δική μου γνώμη είναι ότι δεν μπορείς να παρατάς τμήμα του εαυτού σου για να επιτεύξεις κάποιον σκοπό…κοροϊδεύεις και τον εαυτό σου και τους άλλους ακόμα και αν με αυτό το τρόπο καταδικάζεις λίγο τον σκοπό σου.

Advertisements
Κλασσικό

2 thoughts on “ο άνθρωπος ως ολότητα…

  1. Ο/Η happypepper λέει:

    θα αποφύγω να μπω στην κουβέντα, αλλά θα σου αφήσω όλος χαρά μια καλησπέρα και μια ευχή για καλή εβδομάδα.
    Α,
    κααι ένα χαμόγελο.

  2. καλά δεν πιέζω και κανέναν να μπει στην κουβέντα…άσε που ουσιαστικά έχει τελειώσει …απλά μου άφησε μια πολύ καλή αίσθηση και ήθελα να την αναπαραγάγω με την δικιά μου ματιά.

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s