ποιήμα,Σκέψεις

γκρίζες γραμμές σε άσπρες γιορτινές μέρες


Σήμερα, ναι σήμερα έγινα μούσκεμα αλλά είχα ομπρέλα. Αλλά αποφάσισα να γίνω μούσκεμα. Είναι ωραία να κάνεις ποδήλατο στην βροχή. Και όπως και να το δεις …3 λεπτά στην βροχή ποδήλατο είναι καλύτερα από 20 λεπτά περπάτημα σέρνοντας το ποδήλατο με το ένα χέρι και έχοντας την ομπρέλα στο άλλο.  Το έκανα για λίγο και σταμάτησε ένα αυτοκίνητο δίπλα μου….και δεν τον ένοιαζε που πήγε να με κάνει μούσκεμα ή ότι άκουγα ανέμελος μουσικούλα. Κατέβασε το παράθυρο και ήθελε οδηγίες να για πάει σε ένα κινηματογράφο εδώ πιο κάτω.

Ναι το πρωί που ξύπνησα δεν είχα ομπρέλα την ξέχασα εχτές σε μια μικρή γιορτή που είχα πάει. Μια γιορτή αναμνήσεων. Και για να μην γίνει παρεξήγηση δεν μιλάω για την γιορτή του Σαββάτου που είχε έναν όμορφο και διαφορετικό τόνο με μπάσες νότες από κάτω. Μιλάω για την γιορτή της Κυριακής. Μια γιορτή που παρόλο που ήξερα τους πάντες, ένιωσα ότι δεν ανήκω καθόλου εκεί.

Σήμερα το πρωί διάβασα κάτι που μου έφερε την χτεσινή βραδιά ξανά από τα βάθη του μυαλού μου και μαζί με την βραδιά αναδύθηκαν και τόνοι γκρίζου γράφοντας μουσική ενώ φτερούγιζαν πάνω από το κεφάλι μου. Κάλυψαν σιγά σιγά το μπλε του ουρανού με ένα γκρίζο και τα πρώτα δάκρυα αρχίσανε να πέφτουν. Έγινα μούσκεμα αλλά είχα ομπρέλα.

Advertisements
Κλασσικό

One thought on “γκρίζες γραμμές σε άσπρες γιορτινές μέρες

  1. Ο/Η lucia λέει:

    μια απο τα ιδια. εβαλα την κουκουλα μου (απο το μαλλινο παλτο-πραγμα που σημαίνει πως δεν θα το απέφευγα να γυρίσω μουσκίδι), άνοιξα το mp3 player και άρχισα να κλαίω για μισή ώρα…

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s