Ιστορίες ανθρώπων

3 μέρες πονοκέφαλος


Ξέρω έχω ξεφύγει τελευταία και γράφω κάθε μέρα. Έτσι είναι όμως. Στα καλύτερα και στα χειρότερα μας γράφουμε και τα περισσότερα. Τι γίνεται όταν συνδυάζονται και τα δύο; Καλώς ήρθατε στην παρανοϊκή χώρα του μυαλού μου.

Τις τελευταίες 3 μέρες έχω έναν πονοκέφαλο. Ξεκινάει πάντα κατά τις 12 και τελειώνει στις 5.

12 η ώρα είναι η ώρα που έχουν μαζευτεί όλοι οι συνάδελφοί μου στο γραφείο έχουν φτιάξει καφεδάκι και έχουν πέσει με τα μούτρα στην δουλειά. Κάποιοι πάνε 9 (και εγώ μέσα σε αυτούς) κάποιοι 10, κάποιοι 11 και κάποιοι λίγο αργότερα. Όταν το γραφείο κλείνει 8-9 και είσαι τετράωρος ή έρχεσαι 2 μέρες την εβδομάδα από 10 ώρες την φορά (το έκανε μια ψυχή αυτό…έφυγε όμως τώρα) ή έρχεσαι κάθε μέρα ότι ώρα σου κατέβει.

Ναι μας έπιασε και εμάς η κρίση και μας έπιασε για τα καλά. Τους τελευταίους 5 μήνες τα 2/3 του γραφείου είναι 4ώρα γιατί δεν ήθελε να διώξει κανέναν. Βέβαια έχουν ήδη φύγει 2 συνάδελφοι από μόνοι τους γιατί κακά τα ψέμματα αν έχεις να συντηρήσεις πολλά πράγματα δεν βγαίνει. Εκτός και αν κάνεις και δεύτερη part time δουλειά.

Τους τελευταίους μήνες είχαμε αρκετές δουλειές να κλείσουμε και τις κλείσαμε και έτσι ερχόμαστε στο σήμερα. Οι μόνες δουλειές που τρέχουν αφορούν κυρίως το 1/3 που δεν έγινε ποτέ part time. Βέβαια κανείς δεν πληρώνει της κάνουμε μπας και κάποια στιγμή πληρωθούμε. Από το αφεντικό δεν έχω ακόμα παράπονο πληρώνει στην ώρα του κάθε μήνα. Βέβαια το έχει πει ο άνθρωπος…σε 6 μήνες δεν ξέρει τι θα μπορεί πλέον να κάνει στην ώρα του.

Έτσι όταν κλείσαμε όλες της παλιές δουλειές άρχισε και η επιχείρηση σκούπα. Μην τρομάζετε δεν έφυγε κάποιος. Κανονική επιχείρηση σκούπα. Σκούπα, φαράσι γάντια, υπομονή και καθαρισμός της αποθήκης όπου έχουν μαζευτεί, υπολογιστές, χαρτιά, κουτιά, μηχανήματα  και οτιδήποτε δεν ξέρανε που να βάλουν τα τελευταία 10+ χρόνια.

Πράγματα μετακινούνται δεξιά και αριστερά …άνθρωποι εξετάζουν αναλυτικά τους φακέλους για το τι είναι χρήσιμο και τι όχι. Έχουμε ήδη γεμίσει 3 μπλε κάδους ανακύκλωσης (τρομάζω να σκεφτώ πόσους κανονικούς). Η πιο παλιά έχει αναλάβει τους φακέλους που πλησιάζουν 10ετία και τους καταγράφει σε ένα excel αργά και υπομονετικά, πριν αποφασίσει αν θα πρέπει να μείνουν ή να φάνε φούντο.

Ναι κάνουμε και ανακύκλωση. Το εντυπωσιακό ήταν το ύφος του υπαλλήλου από μια εταιρία ανακύκλωσης toner όταν του είπαμε ότι έχουμε 60-70 άδεια toner και αν τα θέλουν να τα πάρουν. Ταυτόχρονα με την επιχείρηση σκούπα, κάτι προέκυψε και σήμερα οι εκτυπωτές τύπωναν όλη μέρα. χρουτσ χρουτσ χρουτσ…..

Όταν όλοι γύρω τρέχουν, κουβαλάνε, μεταφέρουν πράγματα και περιστασιακά ή βοηθάς και εσύ γιατί δεν είναι και πολύ ευγενικό να αφήνεις κορίτσια να κουβαλάνε βαριά πράγματα ή σε σκουντάνε από μόνες τους. Δεν είναι εύκολο να δουλέψεις. Έχω όμως και το γλυκύτατο ξανθό τερατάκι που με βοηθάει και τις υποσχέθηκα να της πάω και το fringe αύριο. Κάθε φορά που την βλέπω μου φτιάχνει το κέφι και θέλω να της πω όλα τα προβληματά μου καθώς να ακούσω και τα δικά της. Βέβαια ποτέ δεν έχει γίνει αυτό. Δεν νομίζω ότι τα πάμε και τόσο καλά κατά βάθος :)

Ειδικά αυτές τις μέρες που δεν ήμουν και στα καλύτερα μου έπεσε και μια δύσκολη μαλακία που πρέπει να προγραμματίσω, την τελείωσα σήμερα….ύστερα από 3 μέρες πονοκέφαλο.

α ναι 5 σχολάω.

:)

 

ΥΓ. στο recommended tags έβγαλε Gary Moore…

 

Advertisements
Κλασσικό

2 thoughts on “3 μέρες πονοκέφαλος

    • πλέον κυρίως φασίνα. 8ώρο τα κάνεις όλα. Σήμερα πήγαμε για ανακύκλωση 6 εκτυπωτές 3 φαξ και τα toner αύριο έχουν 8-9 οθόνες CRT :) και μένει και ένα παλιό χαλασμένο πλοττερ

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s