ότι νάναι,Πολιτική,Σκέψεις

Η τέχνη της αντιπάθειας


Αν ανοίξει κάποιος ένα λεξικό και γυρίσει μερικές σελίδες μέχρι την λέξη αντιπάθεια και αφήσει τα δάχτυλα να γλιστρήσουν στις γραμμές θα διαβάσει.

συναίσθημα που χαρακτηρίζεται από κακή διάθεση, η οποία όμως δε φτάνει ως την εχθρότητα

Και υπάρχει μια πλειοψηφική άποψη ότι «εξυπακούεται ότι είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα» και ότι «είναι πηγή δυστυχίας». Κυκλοφορούν επίσεις διάφορες χριστιανικές απόψεις ότι η αντιπάθεια ριζόνει μέσα μας σαν δέντρο του σατανά και προκαλεί συμπεριφορές μη αποδεκτές από την κοινωνία.

Βέβαια εγώ όταν ακούω θεούς και δαίμονες και βγάζω σπυράκια. Οι ανώτερες δυνάμεις δεν υπάρχουν, τουλάχιστον σε αυτή την θεϊκή μορφή που είτε μας προσέχουν είτε γλύφονται όταν κάνουμε μαλακίες. Το γιατί βέβαια δεν πρέπει να κάνουμε μαλακίες θα το καταλάβουμε μόνο όταν υπάρξει μια συλλογική κατανόηση τις συλλογικότητας και του κοινού καλού. Όταν λέμε κοινό καλό δεν εννοούμε τον Χ Μπόμπολα και τον Υ Αλαφούζο. Όλους από τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε απεργό πείνας – μετανάστη μέχρι και τους Χ Υ από πάνω αλλά σαν ίσους προς ίσους.

Rewind στο θέμα μας. Όταν βλέπω κάποιον μπορώ όσο εύκολα να τον συμπαθήσω ή να μου φανεί αδιάφορος, τόσο εύκολα μπορώ και να τον αντιπαθήσω. Όλοι βέβαια έχουν την ευκαιρία τους και αρκετοί καταφέρνουν να μου αλλάξουν γνώμη. Αλλάζω γνώμη όμως και με άτομα που αρχικά συμπαθώ. Με κάνουν να  θέλω απλά να τους δαγκώσω το λαρύγγι και να δω (μεταφορικά) το αίμα να κυλάει αργά αργά στο οδόστρωμα και να στάζει στους υπονόμους.

Η αντιπάθεια είναι ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα λοιπόν. Σε γλιτώνει από τους μαλάκες. Έτσι δεν αγχώνεσαι για το πως να φερθείς μπροστά σε Α, Β, ΓΑΠ, Χ, Υ γουρούνια.

Εγώ σας αντιπαθώ και αν χρειαστεί θα σας δαγκώσω και το λαρύγγι : ) όνειρα γλυκά για την ώρα

Advertisements
Κλασσικό

2 thoughts on “Η τέχνη της αντιπάθειας

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s