Επικαιρότητα,Πολιτική

μεταμοντέρνος σοσιαλισμός


Ποιος θα το έλεγε ότι σχεδόν 200 χρόνια μετά την γέννηση του σοσιαλισμού ότι αυτοί που δεν θα την πάλευαν περισσότερο από όλους θα ήταν οι ίδιοι οι σοσιαλιστές. Ο Robert Owen πρέπει να νιώθει πολύ περήφανος που έχει τόσο αξιόλογους απογόνους για να συνεχίσουν αντάξια το έργο του.

Τρανό παράδειγμα του αντάξιου έργου του ήταν η εξέγερση των Αιγυπτίων και φυσικά οι χτεσινοί βομβαρδισμοί. Τι ποιο σοσιαλιστικό άλλωστε από το να ρίχνεις βόμβες σε αυτούς που δεν συμφωνούν μαζί σου. Οι Αμερικανοί θέλουν να το λένε τρομοκρατία αλλά όταν εμείς τρώγαμε βελανίδια, εκεί δεν υπήρχε κάποιος να τα φάει. Χαμένα πήγαν.

Ο δικός μας ο ΓΑΠ είναι και αυτός τεράστια μορφή σοσιαλισμού. Προχωράει και αυτός μπροστά με το πράσινο βιβλίο του σοσιαλισμού παρέα με το φιλαράκι του μπαμπά, Καντάφι.

Βέβαια εμείς διαφέρουμε από τους βελανιδοφάγους (γιατί όταν τρώγανε αυτοί βελανίδια εμείς τρώγαμε κουτόχορτο). Όχι εδώ δεν θα γίνει καμία εξέγερση. Μπορεί τα πράγματα να φαίνονται ότι πάνε προς τα εκεί αλλά εδώ οι πολιτικοί δεν είναι χαζοί. Θα κάνουν εκλογές (σύντομα και όλας). Τα πρόβατα θα τους ψηφίσουν και μετά δεν θα χρειάζεται καν να έχουν το δάχτυλο στην βαζελίνη. Θα αρπάξουν ότι οπωροκηπευτικά βρουν μπροστά τους και θα αρχίσουν να τα χώνουν σε ότι οπή βρίσκουν. Μικρή οπή πάντα. Στις μεγάλες δεν έχει και πολύ νόημα…δεν είναι διασκεδαστικό. Άσε που οι μεγαλύτερες οπές από εσένα τείνουν να παίρνουν και το πάνω χέρι σε αυτή την ατελείωτη ελληνική δημοκρατία.

 

 

ΜΠΕΕΕΕΕΕ!!!

Advertisements
Κλασσικό

4 thoughts on “μεταμοντέρνος σοσιαλισμός

    • η αλήθεια είναι ότι δεν το κάνω όσο συχνά θέλω, γιατί δεν είναι και η φύση του blog τέτοια αλλά σε τέτοιους καιρούς με αυτά που βλέπουμε δεν μπορώ να είμαι τρεις λαλούν και δύο χορεύουν. σε ευχαριστώ

    • το μόνο πρόβλημα είναι ότι το έγραψα πριν βγει αυτό ο τρελός και απαγγείλει το λόγο του παραλόγου. Αλλιώς θα ήθελα να προσθέσω πολλά ακόμα. ίσως αν βρω χρόνο να κάνω ένα μικρό update

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s