Επικαιρότητα,Σκέψεις

σκέψεις περί 23 Φλεβάρη 2011


Πιστεύουν κάποιοι ότι το blog μου από προσωπικό μετατρέπεται σιγά σιγά σε πολιτικό. Δεν είναι αλήθεια απλά η καθημερινή αδικία και αγανάκτηση γίνονται μέρος της προσωπικότητας μου.

Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι μια πορεία μπορεί να είναι και ειρηνική και να έχει και αποτέλεσμα. Φυσικά πρέπει να είναι μαζική όπως εχτές.

Μια διαδήλωση μπορεί να υπάρξει και χωρίς αμέτρητες αστυνομικές δυνάμεις.  Τον κόσμο δεν πρέπει να το φοβάσαι παρά μόνο άμα του στερήσεις τα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου.

Πατώντας στην κρίση πατάς και πολλά δικαιώματα βέβαια. Κάποια τα δέχεσαι  ως αναγκαία κάποια όμως είναι ανούσια υπερβολικά και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πουλάνε την χώρα σου. Η μαζική συνείδηση πλέον αποτελεί περισσότερο πραγματικότητα παρά ποτέ.

Έτσι γεννιούνται κινήματα και αντιδράσεις.

Έτσι οι πορείες είναι μεγαλύτερες και μεγαλύτερες. Δεν διαμαρτύρεται κανείς πλέον για ένα θέμα αλλά για το μέλλον της χώρας.

Ο ΓΑΠ έχει αρχίσει και κάνει και επίσημα την πάπια με διάφορα κουακ κουακ για το πως θα ήθελε να ήταν και αυτός στην χτεσινή πορεία. Ας ερχόταν…να δούμε πως θα έφευγε όμως. Είναι εμφανές πλέον ότι μάλλον θέλει να την κάνει πριν του φορτώσουν προσωπικά και οι πέτρες το βούλιαγμα της χώρας. Υπάρχουν και πολλές φήμες ότι πρόκειται και σύντομα να προκηρυχθούν εκλογές. Διόλου απίθανο η λογική δείχνει προς τα εκεί γιατί θα πρέπει κάπως να νομιμοποιηθεί το ξεπούλημα.

Εχτές λοιπόν κατέβηκα στην πορεία.  Συνήθως κατεβαίνω με το ποδήλατο και συνήθως δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εχτές όμως η πορεία ήταν μαζική. Ήταν απλά καταπληκτική…κόσμος όσο δεν φτάνει το μάτι, οπότε αναγκάστηκα να πάω πλάι από το πεζοδρόμιο ωσότου φτάσω στο Σύνταγμα.  Ο ιδιωτικός όμως τομέας κατά το μεγαλύτερο ποσοστό δούλευε…οπότε θα ήθελα κάποια στιγμή να δω μια διαμαρτυρία ένα Σαββάτο ή μια Κυριακή. Να μην έχει κανείς φόβο ή δικαιολογία για να κατέβει.

Δυστυχώς το ο φόβος φυλάει τα έρμαια είναι μια πολύ σοφή παροιμία.

Η πορεία ξεκίνησε ήρεμα. Δεν είχαν ακουστεί τα παραμικρά επεισόδια μέχρι που ξεκίνησαν τα τελευταία μπλοκ. Στην Ομόνοια όταν το μπλοκ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πήγε να ενωθεί με την κυρίως πορεία (ξεκινήσανε προφανώς από αλλού). Χώθηκε μια διμοιρία μες το κόσμο και αρχίσανε κάτι ψιλές φασαρίες. Φύγαν όμως και τα πράγματα ηρέμησαν.  Τα πράγματα γενικά ήταν αρκετά ήρεμα μέχρι που η ουρά της πορείας κόντευε να φτάσει στο Σύνταγμα . Για την ακρίβεια όταν η ΟΛΜΕ έφτασε στο Σύνταγμα αρχίσανε και από σποραδικά τα χημικά και τα καπνογόνα να γίνονται μαζικά.  20 λεπτά μετά είχα χάσει το μέτρημα και κατεβήκαμε τη Καραγεώργης Σερβίας για να πάρουμε μια ανάσα. Κάπου εκεί ήταν και η ομάδα ΔΙΑΣ που απλά κοιτάγανε σαν χάνοι και αφήνανε τον κόσμο να τους βρίζει.  Ένας ηλικιωμένος αν και φόραγε μάσκα (τις απλές του φαρμακείου) είχε λιποθυμήσει αλλά συνήλθε αρκετά γρήγορα.

Έκατσα 5 ώρες..τόσο άντεξα. Κάποιοι τους παραδέχομαι κάτσανε πολύ περισσότερο. Αλλά όλοι έχουμε τα όρια μας στα δακρυγόνα και τα χημικά.

Advertisements
Κλασσικό

2 thoughts on “σκέψεις περί 23 Φλεβάρη 2011

  1. Στα μπλογκ μας γράφουμε ό,τι μας προβληματίζει, ό,τι θέλουμε εμείς.
    Όσο για την πορεία νομίζω τους βολεύει να γίνονται επεισόδια για να έχουν να δείχνουν οι μηχανές προπαγάνδας που κατάντησαν τα κανάλια.

    «Τον κόσμο δεν πρέπει να το φοβάσαι παρά μόνο άμα του στερήσεις τα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου.» -> αυτό ισχύει για τα δικτατορικά καθεστώτα συνήθως, σαν του Καντάφι.. αλλά δυστυχώς όχι μόνο

    • άργησα να απαντήσω αλλά έχω πολλά στην κεφάλα μου τελευταία. ναι δυστυχώς του βολεύει να γίνονται φασαρίες και πολλές προκαλούνται και από τους ίδιους για να μειώσουν την αξία τις συγκέντρωσης. βέβαια αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι ενώ μειώνουν δικαιώματα, φιμώνουν φωνές και ξεπουλάνε την χώρα…όλο και λιγότερη ενοχλούνται από την βία.

      Δεν μου αρέσει η βία αλλά δυστυχώς εκεί το πάνε από μόνοι τους.

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s