Επικαιρότητα,Ειρωνία

3 χρόνια και 3 μέτρα


Το ιστολόγιο μου κλείνει τα 3, μωρό ακόμα γεγονός. 3 περίεργα και δύσκολα χρόνια από πολλές απόψεις όπως προσωπική, κοινωνική, ποικιλτική και οικονομική.

Το ιστολόγιο το  ξεκίνησα μόλις μερικές μέρες  πριν μπω φαντάρος και με βοήθησε πάρα πολύ παρότι τότε δεν μπορούσα να γράφω ιδιαίτερα συχνά. Αλλά λειτούργησε εν τέλη ψυχοθεραπευτικά.

Γενικά πάντα ήμουν τις άποψης ότι ο άνθρωπος αλλάζει από πολύ αργά μέχρι και καθόλου και το πιστεύω ακόμα, μπορεί να γίνει πιο σκληρός πιο δυναμικός, μπορεί να σέρνεται στο χώμα αλλά κατά βάθος είναι ο ίδιος. Έτσι πλέον είμαι ο ίδιος, λίγο ποιο δυναμικός λίγο πιο τσαντισμένος λίγο πιο καυστικός.

Για να γιορτάσω τα 3 χρόνια ψυχοθεραπείας αποφάσισα να προτείνω στην κυβέρνηση 3 μέτρα για να λύση το πρόβλημα της οικονομίας.

Μέτρο Α.

Τα τελευταία 2 χρόνια λόγω δουλειάς έχω πολλά πάρε δώσε με διάφορους δημόσιους τομείς και έχω να πω το εξής. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι όπως τους παρουσιάζει η κυβέρνηση, δηλαδή παραπάνω από ότι χρειάζονται (αυτό το 1 προς 5) απλά 4 στους 5 είτε δεν ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους, είτε νομίζουν ότι ξέρουν, είτε απλά βαριούνται γιατί απλά δεν τους κουνάει κανείς.

Η λύση δεν είναι φυσικά ούτε να τους διώξεις ούτε να τους μειώσεις τους μισθούς. Η λύση είναι η αξιοποίησή τους.

Με τι δεν μπορεί να ζήσει ο Έλληνας εργαζόμενος και ο Έλληνας αργόσχολος; Πολύ απλά με τον Καφέ. Καφές προς ενίσχυση του δημοσιονομικού χρέους. Οπότε η πρώτη λύση είναι ο καφές. Ο καφές έχει μικρό κόστος και μεγάλο κέρδος, ο εξοπλισμός του θα αποσβεστεί την πρώτη και όλα μέρας και μετά αφού οι υπάλληλοι πληρώνονται που πληρώνονται το υπόλοιπο θα είναι ένα καθαρό κέρδος.

Πολλά stand διάσπαρτα στην επικράτεια να πουλάνε κάθε είδους καφέ προς ενίσχυση τους κράτους. Με μια τιμή καφέ στο 1.50 πολύ εύκολα με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς. πχ  7.000.000 καφέδες την ημέρα μείον το κόστος (10 λεπτά) μας φέρνουν ένα κέρδος της τάξης του  9.8 εκατομμύρια ευρώ. Εννοείται ότι όλοι θα πίνουμε κρατικό καφέ για να σώσουμε την χώρα μας. Άρα 9.8 εκατομμύρια ευρώ x 365 μέρες = 3.577 δις το χρόνο.

Μέτρο Β.

Συνδυασμός εκμετάλλευσης ΜΜΜ και δημοσίων υπαλλήλων. Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Ζητιανιά. Θα αμολήσουμε κάποιους δημοσίους υπαλλήλους ανά την επικράτεια (δεν χρειάζεται πολλούς για να μην μας πάρουν χαμπάρι) πχ 2500 άτομα (έναν για κάθε 4.000 του πληθυσμού), κυρίως αυτούς που κάνουν σπάνια μπάνιο και δεν μπορείς να τους πλησιάσεις ούτε στα 100 μέτρα και θα τους δώσεις ψεύτικα χαρτιά ότι ότι όλο το σόι τους πεθαίνει και θέλει μεταμόσχευση ψυχής γιατί τους την έφαγε το κράτος.

Έτσι πηγαίνοντας από μέσο σε μέσο πολύ εύκολα μπορούν να μαζέψουν 100 ευρώ ο καθένας την ημέρα. Άρα 100×2500 = 250.000 ευρώ την ημέρα άρα 91 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ξέρω ψίχουλα αλλά κρίση έχουμε όλα βοηθάνε.

Μέτρο Γ.

Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι περισσέψουν (υπολογίζω καμιά 10.000 χιλιάδες) να τους κάνουμε μπάτσους εξωτερικής κατανάλωσης. Δηλαδή δεν θα πληρώνονται από εμάς αλλά θα νοικιάζονται για  500 ευρώ+έξοδα την ημέρα από ξένες χώρες για να τους βάζουν στις πορείες και στις διαδηλώσεις (που είναι και πολύ επίκαιρες πλέον παντού) να πετάνε αβέρτα ληγμένα δακρυγόνα για να βγάζουν και το άχτι τους, που η κυβέρνηση αποφάσισε από το πουθενά να τους κάνει μπάτσους.

έτσι έχουμε 10.000 άτομα x 500 ευρώ την ημέρα = 50.000.000 ευρώ x 365 μέρες = 1.825 δις.

Σύνολο

6.3 δις το χρόνο.

Περαστικά μας.

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s