ότι νάναι,Επικαιρότητα,Σκέψεις

Παραπληροφόρηση


Συνέβαινε μια ζωή στα κλασσικά ΜΜΕ (τηλεόραση – ραδιόφωνο). Δύσκολα μπορούσες να αντιληφθείς την προπαγάνδα και τα ψέμματα εκτός αν ήσουν παρών σε κάποιο συμβάν ή ήταν από μόνη της η αναφορά πέρα της κοινής λογικής.

Συμβαίνει ακόμα. Συνέβη με τον Η1Ν1 , τον Σωτήρα Καραμανλή, τον αλήτη 15χρόνο, συμβαίνει με την Ελληνική οικονομία, με τον εκβιασμό των 300 απεργών πείνας, θα συμβεί με τα περισσότερα απαραίτητα μέτρα, την αυτοθυσία των Ελλήνων, με τους κακούς ξένους κτλ.

Βέβαια οι εποχές προχωράνε και κάποιοι ανακαλύπτουν τα νέα μέσα (που μόνο νέα δεν είναι πια, απλά είναι πλέον αναπόφευκτο να τα αγνοήσει κάποιος)  και την δύναμη μετάδοσης πληροφορίας και προσπαθούν να τα χρησιμοποιήσουν με τον ίδιο τρόπο και χειρότερο τρόπο.

Η Ιαπωνία μόλις βίωσε έναν από τους με γαλύτερους σεισμούς στην σύγχρονη ιστορία (1900- σήμερα) ο οποίος θα καταταγεί στην 5ή θέση, με σταθερή στην πρώτη θέση τον πλέον πιο καταστροφικό σεισμό(σε μέγεθος) στην Χιλή το 1960 που άφησε κοντά στους 1900 νεκρούς σε 3 χώρες (1655 Χιλή, 61 Χαβάη, 138 Ιαπωνία), ελάχιστους βέβαια με τον σεισμό στην Σουμάτρα το 2004 με 220.000 νεκρούς.

Και μπροστά σε μια τέτοια φυσική καταστροφή έχουμε το τέλειο παράδειγμα παραπληροφόρησης που υπερβαίνει την κοινή λογική. Βγαίνει ο Χ άμυαλος τηλε-βιβλιοπώλης και παραπληροφορεί λέγοντας ότι ο Σεισμός ήταν αποτέλεσμα επίθεσης της Ρωσίας προς την Ιαπωνία με όπλα Τέσλα.

Γυρνώντας στα δικά μας, έχουμε τον Άδωνη που κατηγορεί τους απεργούς πείνας ότι τρώγανε στα κρυφά και τους καταλογίζει και όλη την κρίση λέγοντας ότι οι ξένοι κατάντησαν την Ελλάδα σε αυτό που είναι. Αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο από τα όπλα Τέσλα. Γιατί αν και εδώ είναι εύκολο να μάθεις την αλήθεια από διάφορες ανεξάρτητες πηγές και το διαδίκτυο. Όμως μόνο το 4% πάνω από 55 ετών ξέρει να χρησιμοποιεί το ίντερνετ στην Ελλάδα και δυστυχώς μαζί με τις ηλικίες των 45-54 που μόνο το 15% ξέρει να χρησιμοποιεί το ίντερνετ αποτελούν το  μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων και τον άμεσα παραπληροφορημένων πολιτών.

Πάνω στα προηγούμενα ποσοστά έχουν αρχίσει και πέφτουν με τα μούτρα και διάφορα παπαγαλάκια που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και ένα 20% των χρηστών του ίντερνετ. Οι οποίοι τείνουν να είναι τόσο πρόβατα όσο και οι τηλεθεατές των τηλεδημοσιογράφων.

Η γνώση και ο διάλογος  είναι το καλύτερο εργαλείο για να τους νικήσεις και να μάθεις την αλήθεια. Σταμάτα να κάνεις μπεεεεεε!

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s