Πολιτική,Σκέψεις

τα γιαούρτια απειλούν την δημοκρατία;


4 blogs διάβασα σήμερα με σκέψεις περί κατάλυσης τις δημοκρατίας από ενέργειες όπως η ρίψη γιαουρτιών. Κάποιοι τα γράφουν σωστά, άλλοι γράφουν αρλούμπες. Τι έγινε ρε σεις; Πότε μπήκαμε σε αυτό το δίλημμα όμως που πρέπει να αναρωτηθούμε κι όλας;

Εδώ δεν το αναρωτήθηκε κανείς όταν έγινε η επίθεση στον Χατζηδάκη γιατί τώρα με ένα γιαούρτι;  Κανείς δεν είπε να μην ισχύσουν οι νόμοι και να μην τιμωρηθεί αυτός που γιαουρτώνει όπως προβλέπει ο νόμος. Αλλά από την στιγμή που κάποιος φτάνει στο σημείο να πετάξει ένα γιαούρτι ή να ρίξει 10 γερές φάπες πιστεύω ότι δεν τον ενδιαφέρουν πλέον οι συνέπειες και παράλληλα εκφράζει και ένα μεγάλο κομμάτι του λαού που πολύ θα ήθελε να το κάνει αλλά δεν έχει αγανακτήσει ακόμα τόσο (ή είναι απλά θέμα χαρακτήρα).

Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και αν αρχίσει να γίνεται πολύ πιο συχνά από ότι τώρα…τότε δεν είναι ότι θα καταλύσει η δημοκρατία από αυτό αλλά από το ότι προφανώς κάτι δεν γίνεται σωστά, κάτι δεν πάει καλά.

Έτσι όπως μου είπε μια συνάδελφος στο γραφείο η κόρη μου έφερε από την δανειστική βιβλιοθήκη ένα παιδικό βιβλίο (είναι 5) ένα βιβλίο της Μαργαρίτας παπανδρέου όπου ο μικρός Γεωργάκης έσωσε το χωρίο από τον γίγαντα.

Μετά έγινε πρωθυπουργός, τα έκανε πλακάκια με τον γίγαντα (ΔΝΤ) και βάζει τον πάγκαλο ως barrier να σταματάει τα γιαούρτια.

Advertisements
Κλασσικό

One thought on “τα γιαούρτια απειλούν την δημοκρατία;

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s