τεχνολογία,ότι νάναι

χαρακτήρας android #2


Διχάζομαι αν θα πρέπει να βάζω αυτά τα ποστ σε αυτό το blog. Βαριέμαι όμως γαμώτο να φτιάξω άλλο ειδικά για τέτοιες μικρο-προσπάθειες. Απλά δεν αξίζει ο κόπος. Έχω ήδη το www.elasticrash.info σε μια προσπάθεια να κάνω κάτι σοβαρό όσο αφορά γεωγραφικά δεδομένα και την html 5. Επειδή όμως εκείνο το blog έχει νόημα να είναι στα αγγλικά ενώ ένα ελληνικό πληκτρολόγιο android δεν έχει κανένα και επειδή ήδη αυτό το blog είναι ένα μαζικό ότι νάναι.

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ GSM 03.38 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ SMS ΜΕ 160 ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Αφού χρησιμοποίησα την πρώτη έκδοση του πληκτρολογίου αρκετά τις τελευταίες 5 μέρες (λέμε τώρα 5 sms έστειλα) είδα ότι με ενοχλεί να αλλάζω από το ένα πληκτρολόγιο στο άλλο για να βάλω επιπλέον λατινικούς χαρακτήρες στα sms οπότε υλοποίησα την αρχική μου ιδέα (αφού σε αυτό το πληκτρολόγιο δεν υπάρχουν μικροί χαρακτήρες παρά μόνο οι κεφαλαίοι του GSM_03.38 αφού πρόκειται για ένα sms only keyboard) να βάλω στα shifted keys λατινικούς χαρακτήρες. Έτσι έφτιαξα την δεύτερη έκδοση του πληκτρολογίου. Παράλληλα θέλω να ενσωματώσω και κάποιο custom dictionary για να κάνει autocomplete και suggestion για λέξεις.

Αντιθέτως με το iphone το να βγάλεις screenshots από μια συσκευή με android δεν είναι τόσο απλό όσο το να πατάς απλά δύο κουμπιά. Εν τέλη χρησιμοποίησα το ddms tool από το android sdk.

Στην πρώτη εικόνα είναι το πληκτρολόγιο με τα κεφαλαία Ελληνικά

Στην δεύτερη εικόνα με το shift πατημένο οι λατινικοί κεφαλαίοι χαρακτήρες

Η τρίτη και τέταρτη εικόνα έχουν διάφορους ειδικούς χαρακτήρες (όχι απαραίτητα μέρος του GSM 03.38) (με και χωρίς πατημένο το shift). Οι ειδικοί χαρακτήρες είναι από το default παράδειγμα του πως να φτιάξετε ένα πληκτρολόγιο για το android δεν θεώρησα απαραίτητο να το τροποποιήσω.

ΤΟ APP ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Advertisements
Κλασσικό

One thought on “χαρακτήρας android #2

  1. Παράθεμα: χαρακτήρας android « Τραβα Καζανακι

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s