Επικαιρότητα

IQ ραδικιού* και λογική δημοκρατία


Μιλάω με αρκετό κόσμο τελευταία που πιστεύει ότι δεν γίνεται να στηθεί ένα σύστημα άμεσης ψηφοφορίας με ελάχιστο κόστος και ελάχιστη συντήρηση το οποίο θα μπορούσε να χρησιμεύσει για μείζων πολιτικές αποφάσεις από τους πολίτες και όχι μόνο.

Ένα σύστημα επώνυμης ή και ανώνυμης ψηφοφορίας (εξαρτάτε την περίπτωση) για κάτι που σε αφορά άμεσα το μέλλον του καθένα μας και βάση συντάγματος θα ήταν παράνομο να το ασκήσει οποιαδήποτε κυβέρνηση με ψήφους κάτω του 40% και έχοντας το εκτός προγράμματος. Όπως η φασιστική οικονομική ψευτοκρατία* που εφαρμόζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 22+ χρόνια.

Ένα σύστημα που θα μπορούσε με μια κίνηση κάποιος να ψηφίσει από το κινητό, τον υπολογιστή, τα ΚΕΠ ή σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία.

Και ειλικρινά ένα τέτοιο σύστημα θα κόστιζε πολύ λιγότερο από ότι στοιχίζουν οι εθνικές εκλογές όπως διεξάγονται τώρα. Και εν συνέχεια θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στις εθνικές εκλογές ρίχνοντας το κόστος στον πάτο.  Πηγαίνοντας το ένα βήμα παραπέρα θα μπορούσαμε να προτείνουμε και πράγματα προς ψήφιση.

Το πρόβλημα είναι ότι στα ζώα αρέσει η υπερίσχυση, η κυριαρχία και η αρχηγία. Τους αρέσει να έχουν πρόβατα από κάτω και να τα τσιγκλάνε και να τα σαλαγάνε με την γκλίτσα.

Έχουν περάσει τόσα χιλιάδες χρόνια και σχεδόν 2% μετάλλαξη από την αρχική μας ζωώδη φύση αλλά εν τέλη μπορεί να νομίζουμε ότι είμαστε έξυπνα και λογικά όντα αλλά είμαστε ακόμα άβουλα ανδρείκελα. Μπορεί να χρησιμοποιούμε λιγότερη σωματική βία αλλά προκαλούμε μεγαλύτερες καταστροφές με την χαζομάρα μας. Μπορεί να ξέρουμε ότι ο άλλος έχει δίκιο αλλά εκεί εμείς το δικό μας.

Μπορεί η πλειοψηφία να θέλει να τα βάψει πορτοκαλί και εμείς να τους εξοντώνουμε όλους για να τα βάψουμε κίτρινα. Πόσο δύσκολο είναι ρε φίλε να κάνεις μόκο και αν τελικά είχες δίκιο η πλειοψηφία δεν θα το ξεχάσει και ίσως κάποια στιγμή μάθει να σε ακούει.

Ξέρεις ότι ο δίπλα έκανε μια μαλακία αλλά έχεις όνειρο να γίνεις μεγαλύτερος μαλάκας και χαραμοφάης και να μην μείνεις μόνο στα γιαούρτια. Έτσι κάνεις τα στραβά μάτια και ζωγραφίζεις ουράνια τόξα.

Η ζούγκλα ξαφνικά φαίνεται ένα πολύ ήσυχο μέρος.

 

* στατιστικά περίπου 1200 Έλληνες έχουν IQ πάνω από 135 και είμαι σίγουρος ή ότι είναι σε άλλες χώρες ή ότι κάπου βάζουν σφραγίδες

* λέξεις με δεύτερο συνθετικό την κρατία είναι λίγο της επικαιρότητας.

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s