Επικαιρότητα,Πολιτική,Σκέψεις

Σκέψεις περί Λογιστικού Ελέγχου


Από την στιγμή που προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ deptocrasy έχω διαβάσει και δει πολλές και ποικίλες αντιδράσεις.

Από χαρά και ενθουσιασμό μέχρι εκνευρισμό και υβριστικές επιθέσεις.

Οι περισσότερες δε αντιδράσεις έχουν να κάνουν με το αν θα πρέπει να γίνει ΕΛΕ ή όχι.

Οι υπέρμαχοι του δεν πρέπει να γίνει ΕΛΕ είναι αυτοί που υποστηρίζουν

  1. ότι το χρέος είναι όλο νόμιμο οπότε είναι πεταμένα λεφτά μια ΕΛΕ .
  2. ότι είναι τόσο καλά καλυμμένες οι μίζες που δεν θα φανούν στον έλεγχο (πιθανό)
  3. ότι όπως και να έχει πλέον ο μόνος δρόμος είναι να πληρώσουμε τα χρέη μας γιατί έτσι κάνουν οι σωστοί άνθρωποι και ότι έγινε περασμένα ξεχασμένα (ναι υπάρχουν και τέτοιοι).
  4. έχουν προσωπικό συμφέρον (πρακτικό θέμα διότι θέλουν το κεφάλι τους να μείνει κολλημένο στον λαιμό τους)

 

Στους 1-3. έχω να πω ότι ακόμα και αν όλο το χρέος είναι νόμιμο, είναι βλαμμένοι γιατί όταν οργανώνεις σωστά τα οικονομικά σου και αν ο τρόπος εργασίας της επιτροπής είναι διαφανής και άμεσος με τους πολίτες (δηλαδή ένα online σύστημα άμεσης δημοσίευσης εγγράφων και συμπερασμάτων της επιτροπής και όχι απλά να πάνε τα συμπεράσματά τους 2 χρόνια μετά στον ΓΑΠ). Έτσι θα έχουμε όλοι (όσοι ενδιαφέρονται βρε παιδί μου τελοσπάντων) ένα καθαρό σχήμα για την δομή της εξέλιξης και τις διαχείρισης του χρήματος.

Αυτή η επιτροπή επίσης θα μπορούσε να αποτελείται από ακαδημαϊκούς και φοιτητές του οικονομικού που κάνουν τις διδακτορικές τους διατριβές. Θα μπορούσαν να προκύψουν πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες. Άσε που οι νέοι μπορούν πολύ πιο εύκολα να αφομοιώσουν ένα εντελώς ανοιχτό και διαφανές μοντέλο διαχείρισης των ευρημάτων.

Στους 4 έχω να δώσω αυτό το link για να διαλέξουν ποιόν κόμπο προτιμάνε για την κρεμάλα τους.

Το τι πρέπει να γίνει όμως μετά από έναν σωστό λογιστικό έλεγχο δεν θα έπρεπε να αποφασιστεί τώρα.

Διαφωνώ κάθετα με οποιονδήποτε λέει …ακόμα και νόμιμα να είναι …δεν πληρώνω. Κάτσε να γίνει, να βγουν τα αποτελέσματα και μετά βλέπουμε τι κάνουμε. Όταν λέω βλέπουμε τι κάνουμε δεν εννοώ οι πολιτικοί εννοώ με ένα δημοψήφισμα αποφασίζει το σύνολο.

Δεν είμαι υπέρ του δεν πληρώνω τα νόμιμα χρέη, τα πληρώνω αλλά με τους ρυθμούς που μπορώ (το νόμιμο και μη υπερτοκισμένο κομμάτι) και βάζοντας υπεράνω από όλα τους πολίτες της χώρας. Επίσης θα πρέπει να αρχίσει αυτή η χώρα να σταματήσει να δανείζεται και να αρχίσει να εφαρμόζει προγράμματα γεωργικής ανάπτυξης έτσι ώστε να καλύπτουμε το μεγαλύτερο (αν όχι όλο) ποσοστό εσωτερικών αναγκών μόνοι μας. Ακόμα και αν όλη αυτή την παραγωγή την εξάγουμε σε κάθε περίπτωση υφιστάμενης κρίσης θα μπορούμε άνετα να κλειστούμε στο καβούκι μας και να μην εξαρτόμαστε τουλάχιστον για την επιβίωση μας από τους άλλους.

Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει με τις αντιδράσεις σχετικά με το ντοκιμαντέρ είναι το αν είναι προπαγάνδα ή όχι.

ας πάμε λίγο πρώτα στον ορισμό της προπαγάνδας

προπαγάνδα η [propaγánδa]  : 1. η (έντυπη ή προφορική) συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια διάδοσης πολιτικών, θρησκευτικών κτλ. ιδεών και απόψεων με σκοπό τον επηρεασμό της συνείδησης της κοινής γνώμης προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και με συγκεκριμένους στόχους 2. μονομερής, στρεβλή, μεροληπτική μετάδοση πληροφοριών με ιδιοτελείς στόχους:

Λοιπόν προπαγάνδα μπορείς να κάνεις μόνο σε μια κοινωνία κλειστής πληροφορίας. Όπου μπορείς να ελέγξεις το τι ταΐζεις τους ενημερωμένους.  Γιατί εσύ μπορεί να έχεις ιδιοτελείς στόχους αλλά όταν ο άλλος έχει πηγές για να ελέγξει ή όχι τα λεγόμενα σου, αν το λάβει σαν προπαγάνδα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα πρόβατο.

Όσο υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση πληροφοριών και απόψεων και γνώση για το πως δουλεύει η όλη ιστορία, τότε δεν μιλάμε για προπαγάνδα αλλά για μια ακόμα άποψη. Θες συμφωνείς; Θες διαφωνείς;

Προσωπικά θέλω ανοιχτόμυαλο σκεπτόμενο κόσμο, χωρίς κομματικές ιδεολογικές βάσεις που μπορεί να σκεφτεί και να δράσει λογικά και αντικειμενικά, επηρεασμένος μόνο από τα βιώματα του.

Κανείς λοιπόν δεν κάνει προπαγάνδα ούτε το deptocrasy ούτε ο Πρετεντέρης ούτε κανείς.

Advertisements
Κλασσικό

2 thoughts on “Σκέψεις περί Λογιστικού Ελέγχου

  1. «Επίσης θα πρέπει να αρχίσει αυτή η χώρα να σταματήσει να δανείζεται και να αρχίσει να εφαρμόζει προγράμματα γεωργικής ανάπτυξης έτσι ώστε να καλύπτουμε το μεγαλύτερο (αν όχι όλο) ποσοστό εσωτερικών αναγκών μόνοι μας. »

    Το πρόβλημα είναι πως κάποιοι την χειρίζονται από τότε που δημιουργήθηκε σαν προτεκτοράτο και δεν την αφήνουν να αναπτύξει ούτε γεωργία ούτε βιομηχανία. Την προτιμάνε καλό και υπάκουο πελάτη για τα προϊόντα τους παρά αυτόνομη.

    • ναι, δεν γίνεται μια ζωή να μας δίνουν λεφτά για να αγοράζουμε από αυτούς και να τους χρωστάμε και από πάνω… είναι βλακεία και πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβουμε αυτό…γιατί αλλιώς θα είμαστε πάντα μπαλάκι για όσο υπάρχουν χώρες και σύνορα.

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s