τεχνολογία,Καθημερινότητα,Σκέψεις

usb μπαταρίες και κάψιμο


Σιχαίνομαι την διαφήμιση αλλά κάποια πράγματα σαν γνήσιο geek με ενθουσιάζουν αρκετά. Πάει πάνω από έναν ολόκληρο χρόνο που είχα διαβάσει για της μπαταρίες της USBCELL. Το αστείο είναι ότι πρώτο έμαθα για αυτές της μπαταρίες ήταν μέσα από την ιστοσελίδα του rathergood.

Το rathergood για όσους δεν γνωρίζουν είναι μια ιδέα του Βρετανού animator  Joel Veitch ο οποίος έχει δημιουργήσει εκατοντάδες καμμένα animation καθώς και τραγούδια, σε σημείο που κάποια στιγμή (αν θυμάμαι καλά γύρω στο 2003-2004 έγινε αρκετά γνωστός και έκανε και αρκετές τηλεοπτικές και ιντερνετικές διαφημίσεις. Μία από αυτές είναι για τις μπαταρίες usbcell.

Αυτές οι μπαταρίες είναι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που όμως δεν της φορτίζεις με ένα παραδοσιακό φορτιστή αλλά στο usb port οποιουδήποτε υπολογιστή. Στην αρχή αν και είχα ενθουσιαστεί ήμουν λίγο διστακτικός αλλά μετά από τόσο καιρό που μόνο καλά λόγια άκουσα, αποφάσισα να αγοράσω ένα ζευγάρι. Η μπαταρίες είναι όπως και στην φωτογραφία. Πάντως όπως και να έχει είναι πολύ καλύτερη ιδέα από το να χρησιμοποιείς κανονικές μπαταρίες.

Προσωπικά έχω μπουχτίσει, πλέον όλα δουλεύουν με μπαταριές. Το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, η ζυγαριά, 10 τηλεκοντρόλ, το χειριστήριο του wii. ε αμάν πια. Μπορεί να πηγαίνω όλες της χρησιμοποιημένες μπαταρίες στην ανακύκλωση της ΑΦΗΣ αλλά πιστεύω πως πρέπει να ρίξω την κατανάλωση τους στο ελάχιστον. Έχω φτάσει σε σημείο να χρησιμοποιώ 4-6 μπαταρίες ΑΑ το μήνα. Γιαυτό αν μείνω έστω και λίγο ευχαριστημένος θα πάρω άλλο ένα ζευγάρι.

και αυτή είναι η διαφήμιση τους και μου αρέσει πολύ η ιδέα με το manetee. Γαμάτο λογοπαίγνιο.

Θα κλείσω με 1 επαναστατικά καμένο βίντεο από τον Joel Veitch. Ναι είναι λίγο εκτός εποχής αλλά είναι καταπληκτικό…. (για να μην παρασυρθώ και βάλω τα καμένα βίντεο με τις πατάτες και τα φεγγάρια)

Advertisements
Κλασσικό

3 thoughts on “usb μπαταρίες και κάψιμο

    • μου αρέσει το πληκτρολόγιο και το ποντίκι μου, ούτως σι άλλος πια η διαφορά μεταξύ να είναι αυτά επαναφορτιζόμενα ή να είναι η μπαταρίες;

      απλά είναι μια ωραία ιδέα (και φορτίζουν σχετικά γρήγορα ~5 ώρες)

      θεωρητικά θα μου κρατήσουν αυτές κανα δύο χρόνια. υποτίθεται ότι δεν έχουν και πολλά τοξικά στοιχεία σε σχέση με την απλή μπαταρία…οπότε μου αρέσει :)

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s