Επικαιρότητα,Καθημερινότητα,Σκέψεις

αποσύνθεση


Μια λέξη που περιγράφει χρόνια τώρα για να μην πω δεκαετίες την συμπεριφορά και την διοίκηση της ελληνικής αστυνομίας.

Εχτές ξύπνησα νωρίς και ξεκίνησα και νωρίς για το κέντρο. Αφού πήγα με μια φίλη μου στα εξαρχία, την άφησα εκεί πήρα μια σπανακόπιτα και κατέβηκα σιγά σιγά προς το μουσείο.

Φύσαγε αρκετά, αλλά είχε και πολύ ήλιο. Ήταν μια πολύ καλή μέρα.

Η ώρα πέρασε γρήγορα γιατί βρήκα μια γνωστή μου στο μουσείο και συζητούσαμε για κάποιες ομιλίες και ταινίες και μια επικείμενη διαμαρτυρία κατά της γούνας το ερχόμενο Σαββάτο στην Ερμού. Εγώ δεν θα τα καταφέρω στην πορεία κατά της γούνας γιατί πρέπει να βάψω το χολ.

Ήδη από εκείνη την ώρα υπήρχε πάρα πολύς κόσμος, παρότι ήταν μια ώρα και πάνω πριν ξεκινήσει η πορεία. Ο κόσμος συνέχιζε να έρχεται μέχρι τελευταίας στιγμής. Επειδή είχαμε μαζί μας και κόσμο που δεν είχε ξανά κατέβει σε πορεία αποφασίσαμε να μπούμε σε ένα χαλαρό μπλοκ. Το οποίο ήταν και σχετικά αρκετά πίσω.

Ομολογώ ότι πηγαίνω αρκετά συχνά σε πορείες και θα συνεχίσω να πηγαίνω. Τις θεωρώ ένα πολύ καλό εργαλείο διαμαρτυρίας αν και υπάρχει πολύς κόσμος που διαφωνεί.

Κάποιος μου είπε ότι η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά με απεργίες αλλά μόνο με δουλειά.

Ακόμα και αν συμφωνούσα ….τι θα γύριζα και θα έλεγα σε αυτά τα 2 εκατομμύρια που ψάχνουν δουλειά και δεν βρίσκουν; Δούλεψε; Είμαι σίγουρος ότι πολύ θα ήθελε.

Και το κράτος επιδεικνύει ένα βίαιο κρατικό αυταρχισμό. Ευτυχώς ακόμα και αυτοί που αρνιόντουσαν να δουν την πραγματικότητα σιγά σιγά ανοίγουν τα μάτια τους.

Αυτό το βίντεο που κυκλοφόρησε εχτές σόκαρε και τους πιο δύσπιστους. Ακόμα και ένα παιδί που ξέρω που ο αδελφός του είναι αστυνομικός και συνήθως τους υποστήριζε και τους δικαιολογούσε, σήμερα δεν ήξερε τι να πει.

Είχα χρόνια να είμαι στην ουρά της πορείας και να φτάσω σύνταγμα χωρίς να πέσει ούτε ένα κρότου λάμψης, ένα δακρυγόνο, τίποτα.

Στο σύνταγμα, οι 2 διμοιρίες ΜΑΤ και 1 αστυνομικοί σταματήσαν την πορεία για να περάσουν από μέσα. Προκαλούν με τέτοιες κινήσεις και είμαι σίγουρος ότι το κάναν επίτηδες. Οι πρώτοι 10 περάσαν χωρίς πολλά πολλά, οι άλλοι 10 αρχίσανε να εκνευρίζουν τον κόσμο και πέσαν κάτι μικρές κλωτσιές και σπρωξιές, στους τελευταίους πέσαν και μερικές πιο δυνατές, αλλά με τον εξοπλισμό που φοράνε δεν νομίζω καν ότι καταλάβαν κάτι.

Μετά την ελευσή τους μέσα από τους διαδηλωτές η πορεία δεν στάθηκε κάν στο σύνταγμα και κατέβηκε προς τα κάτω.

Ακόμα τα πράγματα ήταν πρωτοφανέστατα ήρεμα.

Το μετρό πανεπιστήμιο ήταν κλειστό, έτσι κατέστη αδύνατο να διαλυθεί η πορεία. Έτσι συνεχίσαν όλοι προς ομόνοια.

Κάπου εκεί και χωρίς να πάρει κανένας χαμπάρι και γιατί. Άρχισε μια πισώπλατη επίθεση προς τους διαδηλωτές. Ακόμα και αν κάποιοι είχαν προκαλέσει είχες την αίσθηση ότι ήταν λίγο υπερβολικό αυτό το σπρώξιμο, όταν δε η περισσότεροι το πηγαίναν για διάλυση.

Τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι. Το γνωστό βίντεο κυκλοφόρησε παντού στο youtube κοντεύει ήδη τις 200.000 θεάσεις. Έτσι να γίνουν διεθνές ρεζίλι.

Αν κάτσει κάποιος στο συγκεκριμένο βίντεο και διαβάσει σχόλια από διάφορους ξένους και όχι τους κλασσικούς φασίστες καφροέλληνες.

Θα παρατηρήσει ότι πολλοί ξένοι έχουν τις ίδιες απόψεις με τους κάφρο-έλληνες. Και δύστυχος αυτή την κάφρικη συμπεριφορά την έχω δει σε πολλά ξένα blogs, forums και ειδησιογραφικά site.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος βλέπει ένα τέτοιο βίντεο να καταδικάζει το δικαίωμα να απεργεί κάποιος και να γράφει

«greeks should stop strikes and should get down to work, so as to pay the dept»

Δεν είσαστε άνθρωποι.

Δεν ξέρω καν τι είσαστε πια.

Λυπάμαι που είμαι άνθρωπος.

Στεναχωριέμαι για αυτόν τον πλανήτη.

Δεν θα χύσω όμως ούτε ένα δάκρυ για οποιονδήποτε δεν σέβεται το δικαίωμα του υπάρχω. Το δικαίωμα της ισότητας. Το δικαίωμα της διεκδίκησης.

Advertisements
Κλασσικό

One thought on “αποσύνθεση

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s