τεχνολογία

3D μωσαϊκά


Τελευταία έχει γίνει ένας τεράστιος πανικός, με καθημερινά περιστατικά βίας. Ειδικά αυτή η τελευταία εβδομάδα είχε τόσα μαζεμένα περιστατικά, που νομίζω όλοι έχουν χάσει την μπάλα.

Όταν τόσα πολλά περιστατικά συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται το όλο σκηνικό στημένο.

Βέβαια δεν είναι η δουλειά μου να βγάλω συμπεράσματα. Έχω πολλά να πω για την εβδομάδα που πέρασε αλλά δεν θα βιαστώ. Θα αφήσω μερικές μέρες να περάσουν μην και καταφέρω και διακρίνω κάποιο μοτίβο, κάποιο σχέδιο.

Προς το παρόν το μόνο που φαίνεται είναι ότι ξετυλίγεται ένα κυβερνητικό/φασιστικό μωσαϊκό.

Έτσι σήμερα θα πιάσω ένα από τα χόμπι μου καθώς και εργαλεία της δουλειάς μου. Την φωτογραφία.

Την microsoft σαν εταιρία δεν την εκτιμώ καθόλου. Τα τελευταία καλά windows της προκοπής, για να παραγάγεις δουλειά και όχι για να χαζεύεις στο internet ήταν τα XP.  Προσωπικά στην δουλειά χρησιμοποιώ XP και στο σπίτι Mac OS X(desktop) και Ubuntu(laptop).

Από τηλέφωνα πλέον παράτησα το iphone και το γύρισα σε android και δηλώνω απίστευτα ευχαριστημένος, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να παραδεκτώ ότι το android είναι κομματάκι δύσκολο στον point and shoot (για να χρησιμοποιήσω φωτογραφική ορολογία) χρήστη.

Το iphone είναι το ιδανικό, σκουπίστε σφουγγαρίστε στεγνώσατε χρήστη.

Στο θέμα μας.

Η microsoft για μένα έκανε ένα απίστευτο application για το iphone που λέγεται photosynth το οποίο διατίθεται και δωρεάν προς έκπληξη μου (η apple θα το χρέωνε όπως χρεώνει τα πάντα τελευταία…περνώντας σε μια λογική fast food apps- έλα ρε φιλαράκι φτηνότερο και από καφέ είναι).

Το photosynth είναι μια εφαρμογή που φτιάχνει μωσαϊκά  τα οποία μέσα από το λογισμικό της τα βλέπεις προβαλλόμενα σε μια σφαίρα, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση του 3d.

Το γαμάτο είναι ότι η φωτογραφίες σώζονται και στην κανονική τους ανοιγμένη μορφή.

Για τον τελευταίο και μόνο λόγο το αγάπησα αυτό το πρόγραμμα και αν και δεν χρησιμοποιούσα το iphone από τότε που πήρα το nexus S τώρα καμιά φορά το παίρνω απλά για να βγάλω φωτογραφίες. Φωτογραφίες με πολλά ενδιαφέρον αποτελέσματα.

Φυσικά το αποτέλεσμα δεν γίνεται να είναι τέλειο διότι το matching γίνεται κατά κύριο λόγο στο άπειρο οπότε τα κοντινά αντικείμενα σε μια σκηνή δεν ταιριάζουν, όπως θα δείτε στα 2 παραδείγματα που έχω στο τέλος. Αλλά και αυτό με τη σειρά του δημιουργεί κάποια ενδιαφέρον αποτελέσματα.

Βέβαια το μόνο είδος εικόνας χωρίς παραμορφώσεις είναι οι ορθοφωτογραφίες αλλά θα περάσουν πολλά χρόνια ακόμα για να καταφέρει ένα κινητό έστω και με μια χαμηλή ακρίβεια να παράγει μία.

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s