Επικαιρότητα

48 ώρες στο δρόμο


Τι να πρώτο πει κανείς για το τι έγινε προχτές και ειδικά εχτές. Πρώτη φορά χαίρομαι που υπήρχε τόσος κόσμος με κινητά που κινηματογραφούσαν κάθε ανατριχιαστικό δευτερόλεπτο της ασύλληπτης μέχρι τώρα αστυνομικής βίας. Πλέον κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει για την κρατική καταστολή και το ξύλο που έφαγαν εντελώς αθώοι πολίτες.

Δεν θα αναλωθώ σε θηριώδεις αναλύσεις, πολλοί είσασταν εκεί, τα ξέρετε από πρώτο χέρι. Τα βίντεο στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση αμέτρητα. Οι μαρτυρίες χιλιάδες. Άρθρα σε εφημερίδες εκατοντάδες. Έτσι μετά από 48 ώρες στον δρόμο νιώθω την ανάγκη να σχολιάσω μόνο δύο πράγματα.

Τόλμησε εχτές το βράδυ ο Λοβέρδος να μιλήσει για ζημιά στον τουρισμό. Τόλμησε να κατηγορήσει τους διαδηλωτές και την πλατεία που μέχρι και οι tiger lillies ήρθαν και τραγούδησαν. Τόλμησε να τους κατηγορήσει για πλήγμα στον τουρισμό, την ίδια ακριβώς στιγμή που η αστυνομία έδερνε τουρίστες στο μοναστηράκι.

Πολλοί βγήκαν την τρίτη και κράζαν τους μπάχαλους. Τους λέγαν προβοκάτορες. Το βίντεο που βγήκε σήμερα εν μέρη τους δικαίωσε. Αλλά σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

Ναι υπάρχουν 4-5 ή έστω και 10 άτομα που κινούνται από την αστυνομία. Γνωστά πράγματα καιρό τώρα.
Ναι υπάρχουν και άλλα 10-15 χαζά άτομα που παρασύρονται από αυτούς τους προβοκάτορες.
Η πλειοψηφία των μπάχαλων όμως είναι συνειδητοποιημένοι. Ξέρουν τι κάνουν. Έχουν επιλέξει αυτόν τον τρόπο αντίδρασης γιατί απλά στα μάτια τους δεν βλέπουν κάποια άλλη λύση. Καλό το χριστιανικό «γύρνα και το άλλο μάγουλο» αλλά πουθενά δεν έλεγε για κώλο. Οπότε μπροστά σε τέτοιες επιθέσεις ουσιαστικά είναι οι μόνοι που σε υπερασπίζονται.

Έχουν κάνει πολλές μαλακίες; ΝΑΙ.
Έχουν χαλάσει με την συμπεριφορά τους πολλές αξιόλογες προσπάθειες; ΝΑΙ

Αλλά εχτές δεν ήταν μια από αυτές.

Αν υπάρχει από εχτές κάτι που με κάνει να νιώθω ντροπή είναι η Ελληνική Αστυνομία.

Αν νομίζουν ότι όλα τελείωσαν εδώ…είναι πολύ γελασμένοι.

Γενικά είμαι δισταχτικός στο να ανεβάζω φωτογραφίες από τέτοια περιστατικά αλλά θα κάνω μια μικρή εξαίρεση με κάποιες φωτογραφίες που τράβηξα μέσα στο μετρό του συντάγματος λίγο πριν φύγω.

Advertisements
Κλασσικό

2 thoughts on “48 ώρες στο δρόμο

  1. Επειδή τους μπάχαλους τους έχω κατηγορήσει ουκ ολίγες φορές η σκέψη μου (μας) χρειάζεται μια μικρή αναπλαισίωση (όπως και η ζωή μας πρέπει να αναπλαισιωθεί μετά το χθεσινό πραξικόπημα). Χθες η αντιβία απέκτησε λαϊκή νομιμοποίηση, και καθόλου άδικα, νομίζω όμως ότι για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε υπάρχει μόνο ένας τρόπος και είναι αυτός που επιλέξαμε στις 25 Μαϊου. Έχουμε πολλά να δουλέψουμε ακόμα μέσα μας αλλά και στις σχέσεις μας για να βρούμε το σωστό δρόμο, γιατί μόλις ξεκινήσαμε, και για να γίνει αυτό πρέπει να παραμείνουμε με κάθε τρόπο στην πλατεία. Μπορεί επομένως η βία (ή η αντιβία) κάποιες φορές να είναι η μόνη απάντηση στις φρικαλεότητες που ζούμε γύρω μας, δεν μας διασφαλίζει όμως ότι θα παραμείνουμε και παλέψουμε όλοι μαζί, τουναντίον…

  2. Δεν είμαι πάντα υπέρ τους αλλά τους καταλαβαίνω και τους δικαιολογώ ακόμα και όταν είμαι κατά τους (ποτέ εναντίων τους) μπορώ να συλλάβω τον τρόπο σκέψης τους.

    Πρέπει σίγουρα να δούμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία. Ο κύριος λόγος που έγραψα αυτό το σχόλιο ήταν γιατί είδα πολλούς να τα βάζουν με όλους αυτούς και όχι απλά με τους λίγους αστυνομικούς εγκάθετους, η οποίοι αν και λίγοι κάνουν τα πράγματα πιο διασκορπισμένα και χαοτικά.

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s