ότι νάναι,Επικαιρότητα,Πολιτική,Σκέψεις

κινδυνολογίες


Ποτέ δεν μπορούσα να μπω σε μια λογική συνομοσιολογίας. Οι μεγάλες δυνάμεις έχουν αυτά τα σχέδια οι μασόνοι ελέγχουν τα πάντα. Οι 200 αντιεξουσιαστές της Αθήνας θα καταλάβουν την βουλή…και τέτοια.

Είχε λέει η αστυνομία την τετάρτη μυστικές πληροφορίες από τηλεφωνικές υποκλοπές (αν κατάλαβα καλά) ότι θα καταλάμβαναν την βουλή. Πέρα του πόσο νόμιμο είναι να υποκλέπτεις τηλεφωνικές συνομιλίες. Θέλουν να μας πουν ότι τόσα ΜΑΤ και τόσοι ΜΠΛΕ θα φοβηθούν 3 ομάδες πιτσιρικάδων. Μάλιστα.

Βέβαια με τις ενέργειες τους και όταν όλος ο κόσμος πάρει το μέρος αυτών τον πιτσιρικάδων…τότε θα πρέπει πραγματικά να αρχίσουν να φοβούνται.

Και σε αυτή την λογική αποδίδω ότι μετά από ένα σημείο βαρούν στα τυφλά οποιονδήποτε. Ο κόσμος δεν είναι πια μαζί σας, αν υπήρξε φορά που ήταν.

Μια αστυνομία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πολίτη θα ήταν αποδεκτή αλλά όχι αυτό το αηδιαστικό μίασμα.

Μα έπρεπε να σώσουμε την δημοκρατία. Την ποιά; Μερικοί τόλμησαν και τους δώσανε και συγχαρητήρια. Μερικοί που δεν είχαν τα κότσια να ψηφίσουν όχι στο μεσοπρόθεσμο και είπαν απλά «παρών».

Το θέμα είναι ότι τελικώς πολλοί παρασύρονται στην λογική της συνομοσιολογίας. Έχω έναν συνάδελφο στο γραφείο που έχει αδελφό αστυνομικό. Η υπηρεσία του είναι εκτός Αθηνών αλλά σε έκτακτες ανάγκες τους φωνάζουν. Το 2008 ήταν στην Αθήνα. Την Τετάρτη όχι.

Ομολογώ ότι την Πέμπτη μπήκα φουρτουνιασμένος στο γραφείο και ψιλό βριζόμασταν. Βέβαια τι να πει και αυτός…ήταν ένας ακόμα από τους δύσπιστους που είχαν πειστεί ότι η αστυνομία έχει ξεφύγει. Η μάλλον όπως το έθεσε (που δεν συμφωνώ απολύτως), οι εντολείς από επάνω είχαν ξεφύγει. Ήταν σίγουρος το ότι οι μπάτσοι πετάγανε πέτρες πίσω ήταν εντολή εκ των άνωθεν.

Ήταν και αυτός πεπεισμένος ότι θα γινόταν εισβολή στην βουλή, όπως και κάποια πρόβατα της δημοκρατίας. Αλλά άντε και τα κατάφερναν μετά τι; Το πολύ να καιγόταν το κτήριο και να ξεφεύγαμε επιτέλους από τα παλάτια μιας άλλης εποχής.

Μετά μου το γύρισε στο 2008. Ήταν πεπεισμένος ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες είχαν βάλει το χεράκι τους για αυτό που έγινε τότε και δρούσαν υπογείως στην Αθήνα με σκοπό να καταλάβουν την πόλη.

Πως στο κέρατο καταλαμβάνεται μια πόλη διαλύοντας ότι βρεις μπροστά σου, δεν το γνωρίζω. Ίσως με τον φόβο. Αλλά και πάλι εγώ ποτέ δεν φοβήθηκα αυτούς που κάναν επεισόδια, μόνο αυτούς που θέλανε να με προστατέψουν από αυτά.

ΥΓ. Θυμήθηκα ένα ντοκιμαντέρ που είχα δει κάποτε για τον ψυχρό πόλεμο όπου οι ρώσοι κατάσκοποι σημείωναν πως ανοιγοκλείνουν τα φώτα στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ. ε κάτι τέτοιο.

UPDATE:

είχα γράψει ένα ηχητικό όταν γύρναγα την τετάρτη από το σύνταγμα προς σπίτι μέσα στον συρμό του μετρό. ήθελα κάπου να το ανεβάσω, η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι ολίγον τι άσχετη, αλλά θα το βάλω εδώ.

Advertisements
Κλασσικό

4 thoughts on “κινδυνολογίες

 1. «Πέρα του πόσο νόμιμο είναι να υποκλέπτεις τηλεφωνικές συνομιλίες. »
  Το αν δεν είναι νόμιμο δεν έχει καμία σχέση με το αν συμβαίνει. Πόσα παράνομα πράγματα μέτρησες να συμβαίνουν κάτω;

  «Μια αστυνομία που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πολίτη θα ήταν αποδεκτή αλλά όχι αυτό το αηδιαστικό μίασμα.»
  Στο παρόν κοινωνικο-οικονομικό σύστημα, είναι αδύνατο να υπάρξει τέτοια αστυνομία: σε αυτό το σύστημα, η αστυνομία είναικατασταλτικός μηχανισμός εναντίον όποιου δρα ενάντια στα συμφέροντα που υπηρετούν οι «υπηρέτες της δημοκρατίας».
  Εγώ πάλι θέλω να ονειρεύομαι ενα κόσμο στον οποίο δεν θα χριεάζονται αστυνομίες.

  • είναι όμορφα τέτοια όνειρα αλλά θέλουν πολλές γενεές ίσης αντιμετώπισης και παιδιάς για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ξαφνικά δεν γίνεται όμως. Ως τότε όμως μια αστυνομία (έστω και από πολίτες όχι ως έχει το σημερινό σώμα) έχει μια χρήση.

   Η οποία θα διαφυλάσσει τα δικαιώματα και θα τηρεί την πραγματική δημοκρατία.

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s