Σκέψεις

βάρη


Όσο περνάνε οι μέρες παλεύω καθημερινά για να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Αναζητώντας περιθώρια βελτίωσης. Κάποιες φορές αναγκαζόμαστε να επισπεύσουμε αυτή την εξέλιξη.

Σε κανέναν δεν αρέσει η πίεση αλλά προσαρμοζόμαστε, εξετάζουμε και να ζυγίζουμε τα νέα στοιχεία. Η πορεία πρέπει να είναι πλέον δυναμική. Τα στατικά πλάνα πρέπει να καταλήξουν στην μόνη θέση που τους αρμόζουν, τα σκουπίδια.

Πάντα έπεφτα με τα μούτρα σε όλες τις μάχες που θεωρούσα απαραίτητο να κερδηθούν, πάντα όμως στα όρια τον δυνατοτήτων μου. Τώρα υπάρχει κάποιος από ψηλά και πετάει ασταμάτητα μέσα στο καλάθι. Το καλάθι γεμίζει και γεμίζει και κάποια στιγμή τα γόνατα παραδίνονται στην πίεση και γονατίζεις. Κάποιοι προσπαθούν να ξανασηκώσουν το βάρος και να δώσουν και την τελευταία ανάσα τους για την νίκη.

Κάποια στιγμή όμως η νίκη μετατρέπεται απλά σε ψιλά γράμματα. Εκεί πετάς όλο το φορτίο κάτω και κοιτάς θλιμμένος αυτός που συνεχίζουν να προσπαθούν. Κάπου στο βάθος όμως βλέπεις ότι υπάρχει και άλλος ένας που κοιτάει εξίσου θλιμμένος, που άφησε και αυτός τα βάρη του παρελθόντος.

 

Advertisements
Κλασσικό

One thought on “βάρη

  1. Παράθεμα: όχι, όχι και πάλι όχι | Τραβα Καζανακι

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s