Σκέψεις

ψηφοφόρων συμπεριφορές


Σήμερα ήθελα να αφήσω ένα σχόλιο στο ιστολόγιο του thestranger και συγκεκριμένα στην εξής ανάρτηση. Οπότε για να μην είμαι ανακριβής ανέτρεξα στην σοφή μας wikipedia για να πάρω κάτι νούμερα για να τεκμηριώσω τις σκέψεις μου.

Βέβαια, παρατήρησα ότι με ένα γράφημα δεν χρειαζόντουσαν καν οι σκέψεις, παρά μόνο η τεκμηρίωση. Οπότε δεν το άφησα το σχόλιο μου. Αντιθέτως, το μετατρέπω σε μια ανάρτηση, γιατί από μόνο του γιατί αξίζει λίγα δευτερόλεπτα περισυλλογής.

Το γράφημα εξετάζει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης αγνοώντας ποιο κόμμα βγήκε και πότε και εξετάζει σε απόλυτα νούμερα τις συμπεριφορές των Ελλήνων ψηφοφόρων. Μπορώ να πω, πως ακόμα και εγώ ξαφνιάστηκα. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι τα περίμενα. Ελπίζω βέβαια, στις επερχόμενες εκλογές, να αλλάξει το συγκεκριμένο γράφημα και να γίνουν όλα άνω κάτω.

Πατήστε με για μεγέθυνση

Αν εξαιρέσει κανείς τις αναταραχές του 1974 και την βουτιά της αντιπολίτευσης το 2009 για τους ευνοήτους λόγους, δηλαδή το ότι τα σκάτωσε. Βγάζει το εξής συμπέρασμα: τα βόδια καλά κρατούν….σε απόλυτα νούμερα πάντα.

Advertisements
Κλασσικό

2 thoughts on “ψηφοφόρων συμπεριφορές

    • Ξέρεις τι, συζητάμε για τόσες μαλακίες και σπανίως κάνουμε ένα βήμα πίσω να δούμε την πραγματική εικόνα. Και μία από αυτές τις εικόνες είναι το ποιοι και πόσο διατηρούν τον δικομματισμό. Εγώ για πρώτη φορά κατάλαβα γιατί εν τέλη ο δικομματισμός μας έχει χεσμένους. Δεν έχει υπάρξει ποτέ, ούτε για λίγο…η αμφισβήτηση του.

      Οι αλλαγές των εκλογικών νόμων μπορεί να βοηθούσαν όλο και περισσότερο το κυβερνών κόμμα με περισσότερες έδρες….αλλά ποτέ δεν έχασε τα περίπου 3 εκ ψήφους.

      άσχετο: έφαγα τόση ώρα αντιγράφοντας νούμερα εχτές το βράδυ που το κείμενο ήταν λίγο δυσνόητο. έβαλα μερικά κόμματα.

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s