Σκέψεις

κίνηση για άστεγους


Διαβάζω τελευταία ότι κάποιοι δήμοι (πχ ο δήμος βόλου) ύστερα από την καταγραφή των εγκαταλελειμμένων ή αχρησιμοποίητων δημοσίων κτηρίων, ψάχνονται στο να μετατρέψουν τα κτήρια αυτά, για την φιλοξενία αστέγων.

Φυσικά δεν είναι η μοναδική ή η καλύτερη λύση άλλα όσο πάνε όλα από το κακό στο χειρότερο είναι μια κίνηση τόσο αυτονόητη όσο και αναγκαία. Τέτοιες ενέργειες θα έπρεπε να υπήρχαν πολλά χρόνια πριν είτε υπήρχε η ανάγκη είτε όχι.

Μια τέτοια ενέργεια θα έπρεπε κανονικά να οικειοποιηθεί και να εφαρμοστεί από κάθε δήμο. Ειδικά δε αν αυτά τα καταλύματα χρησιμοποιούνται μόνο για ύπνο, το βράδυ (για αυτονόητους λόγους όπως πχ αποφυγή σημείου εγκληματικότητας, η εκμετάλλευση από εμπόρους ναρκωτικών κτλ κτλ*) το κόστος θα είναι πραγματικά ελάχιστο. Κάποιες κλίνες και 2-3 άτομα την ημέρα για καθαρισμό και το πλύσιμο.

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό αν κάθε δήμος μπορεί να παρέχει τουλάχιστον 100 θέσεις, αυτές υπερβαίνουν το «υποτιθέμενο» νούμερο αστέγων που έχουν αυτή την στιγμή.

Ταυτόχρονα αυτά τα κέντρα μπορούν να συνεργάζονται άμεσα με το εκάστοτε τοπικό ΟΑΕΔ για την αποκατάσταση (όσο είναι δυνατόν πλέον) των αστέγων.

Και πρώτη φορά που θα το πω κάτι καλό για μπάτσο, αλλά και μέχρι και η αστυνομία θα μπορούσε να παίξει ένα καλό ρόλο σε κάτι τέτοιο (ψάξε και δες το αστεράκι)

 

Advertisements
Κλασσικό

One thought on “κίνηση για άστεγους

  1. Παράθεμα: βήματα μπρος αλλά κυρίως πίσω « Τράβα Καζανάκι

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s