Λογοτεχνία

The Long Earth


Πόσο συχνά, δύο από τους πιο αγαπημένους σου συγγραφείς, οι οποίοι να τονίσω ανήκουν και σε εντελώς διαφορετικό λογοτεχνικό είδος, συνεργάζονται και βγάζουν μαζί ένα βιβλίο; Ίσως όσο συχνά ο αγαπημένος σου συγγραφέας αποφασίζει να γράψει ένα sequel στο πιο διάσημο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας (the time machine)(1) & (2).

Έτσι Ο Stephen Baxter (γνωστός για λογοτεχνικά κείμενα σκληρής* επιστημονικής φαντασίας) συνεργάζεται με τον Terry Pratchett (τον γνωστό και μη εξαιρετέο συγγραφέα του discworld) και βγάζουν ένα βιβλίο με τίτλο «the long earth».

Η ιδέα βασίστηκε σε ένα μισοτελειωμένο μυθιστόρημα που είχε γράψει ο Terry Pratchett το 1986 καθώς και σε δύο 2 μικρά αυτοτελή κείμενα. Το βιβλίο εξερευνά μια ατελείωτη αλυσίδα παράλληλων κόσμων, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν μια διαφορετική εκδοχή της γης (μην πάει το μυαλό σας στο fringe), της οποία όμως η αφετηρία δεν περιλαμβάνει ανθρώπινα όντα. Έτσι έχεις μια γη, που έχει μόνο νερό, μια άλλη που δεν σχημάτισε ποτέ πετρέλαιο κτλ κτλ. Έχοντας σαν αφετηρία, διαφορετικές εκδοχές της γης, εξερευνούν τις πιθανές εξέλιξεις των έμβιων οργανισμών (πιθανώς και ανθρώπων) και τους πιθανούς σχηματισμούς πολιτισμών πάνω σε αυτές.

το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 21 Ιουνίου 2012 και σκέφτομαι ήδη θα προ παραγγείλω την σκληρόδετη έκδοση.

*επιστημονική φαντασία που χαρακτηρίζεται από την υπερβολική χρήση τεχνικών λεπτομερειών καθώς και «πραγματικής» επιστημονικής ακρίβειας

Advertisements
Κλασσικό

2 thoughts on “The Long Earth

  1. Παράθεμα: The Long Earth #2 « Τράβα Καζανάκι

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s