Ποδήλατο,Φωτογραφία

Παλαιά κούρσα ανακατασκευή μέρος 1 (τιμόνι)


Τελευταία φτιάχνω ένα παλαιό κουρσάκι που έχω. Κυρίως επειδή δεν μου αρέσει να το βλέπω να κάθεται, το έχω πάρει για μερικές βόλτες (10 ίσως;). Όμως έχει πολλά πράγματα που δεν μου αρέσουν και δεν μου κάνουν (για παράδειγμα το 44cm τιμόνι είναι τεράστιο για μένα) καθώς και μερικά που είναι λίγο επικίνδυνα (πχ τα φρένα δεν πιάνουν ικανοποιητικά).

Είναι μια αργή διαδικασία μιας που μερικά ανταλλακτικά δυσκολεύομαι να τα βρω, άλλα δεν θέλω να δώσω λεφτά (ήδη έχω δώσει ένα σκασμό στο κυρίως μου ποδήλατο) αλλά αργά και σταθερά κάποτε θα τελειώσει.

Αυτή η ανάρτηση είναι λιγάκι διαφήμιση, αλλά αφού δεν παίζει (από όσο ξέρω) επίσημος αντιπρόσωπος, να το θέσω χαλαρά, δεν με νοιάζει (για να μην πω κάτι βαρύτερο). Όπως θα είναι και όλες οι αναρτήσεις (μάλλον) της ανακατασκευής.

Εχτές αποφάσισα να πάρω ένα τιμόνι στο σωστό μέγεθος (προς μικρό, μου αρέσουν τα στενά τιμόνια) έτσι πήρα ένα NITTO B105 400mm.


Η NITTO είναι μια ιαπωνική εταιρία που ειδικεύατε σε τιμόνια, παλουκόσελα και λαιμούς ποδηλάτων και έχει και σειρά NJS (NJS = Nihon Jitensha Shinkōkai// Japanese Keirin Association) θα μπορούσα να γράψω μια ολόκληρη τεράστια ανάρτηση για το τι σημαίνει αυτό το NJS, αλλά δεν είναι το θέμα μας. Εν ολίγης (πολύ αφαιρετικά) η Ιαπωνία προσπάθησε να δημιουργήσει ένα σύστημα τεχνικών χαρακτηριστικών στα ποδηλατικά παρελκόμενα έτσι ώστε να πετύχουν απόλυτη συμβατότητα μεταξύ εταιριών καθώς και να μην δίνουν επιπλέον πλεονέκτημα σε κάποιον αθλητή λόγο εξοπλισμού. Γενικά ότι είναι σφραγισμένο με το λογότυπο του NJS θεωρείται πολύ γερό.

Μπορεί το τιμόνι να μην είναι NJS (επειδή είναι για κούρσα και όχι για track) αλλά η NITTO διατηρεί την ίδια κατασκευαστική ποιότητα. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι τα ελαφρύτερα ή τα καλύτερα αλλά έχουν μια σταθερή ποιότητα καλές τιμές και ταιριάζουν πολύ στο στυλ της παλαιάς κλασσικής κούρσας.

Για να βρει κάποιος το site της NITTO πρέπει να καταλήξει σε voodoo (ή να φάει καμιά ώρα ψάχνοντας στην google, όντας σίγουρος ότι παραπροχτές κάπου το πήρε το μάτι του).

Η σελίδα είναι αυτή http://www16.ocn.ne.jp/~nitto210/index-E.html κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για domain names.

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s