Ποδήλατο

Παλαιά κούρσα ανακατασκευή μέρος 2 (λαιμός και ταυτόχρονη βελτίωση του fixed gear)


Αυτή η ανάρτηση περιέχει λίγο ποδηλατικές τεχνικές λεπτομέρειες και σκέψεις…να με συγχωράτε (για τους μη λάτρεις του είδους).

Σε αυτό το σημείο έπαιζε 1.5 πρόβλημα και κάτι ψιλά. Καταρχάς να τονίσω ότι το φιξάκι που καβαλάω κυκλοφορώ είναι 55/56 και το κουρσάκι που φτιάχνω είναι 53/53.

Ο λαιμός που φόραγα στο φιξάκι ήταν 100mm και στο κουρσάκι 80mm. Θα μπορούσα μιας που ο λαιμός είναι 1 ίντσας να αναποδογυρίσω τους λαιμούς. Επιδή όμως οι λαιμοί ήταν διαφορετικού διαμετρήματος 25.4mm και 26mm αντιστοίχως αυτό αυτομάτως σήμαινε ότι θα έπρεπε να αλλάξω και τα τιμόνια και τις μανέτες κτλ. Δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομύριο να κάνω τέτοιο πράγμα…για να μην σχολιάσω την χαμηλής ποιότητα λαιμό και τιμόνι που είχε το κουρσάκι.

Έτσι είχα

55+10 = 65 στο φιξ
53+8 = 61 στην κούρσα.

το ένα πολύ μακρύ για μένα, το άλλο πολύ κοντό. Έτσι αποφάσισα να βάλω το 100mm στην κούρσα (και να πάρω και 25.4 τιμόνι) ώστε να είχα μήκος 63cm.

Καθώς και να βάλω ένα 80mm στο φιξάκι για να πετύχω επίσης ένα αποτέλεσμα 63cm

Ταυτόχρονα εκείνη την εποχή ψηνόμουν να παραγγείλω κάτι από ένα συγκεκριμένο site το οποίο είναι κάπως παράδεισος για μένα. Απλά respect. Το track supermarket. Οι τύποι πολύ εξυπηρετικοί, μου λύσανε ότι απορία είχα (ακόμα και αυτές που υπήρχαν απαντημένες και δεν μπήκα τον κόπο να διαβάσω, στο υπάρχων faq. Το πακέτο έκανε 2-3 μέρες για να έρθει Ελλάδα (wow) και μια εβδομάδα να ξεμπερδέψει με διάφορα διαδικαστικά (περνά-δεν περνά τελωνείο…περνά περνά η μέλισσα).

Η προφανείς μου επιλογή και σε αυτή την περίπτωση ήταν NITTO (σε λίγο θα με πάρουν στις φάπες για διαφήμιση)

Και μου ήρθε αυτό εδώ το κουτάκι

Που περιείχε το εξής αριστούργημα

Με το που γύρισα σπίτι έπεσα με τα μούτρα στην δουλειά. Έλυσα την ταινία από την μια πλευρά του τιμονιού (το μόνο κακό που έχουν οι κλασσικοί λαιμοί/τιμόνια σε σχέση με τα oversized), έλυσα την μανέτα, έβγαλα το λαιμό και έβαλα τον καινούριο.

Ταυτόχρονα μου δόθηκε η τέλεια ευκαιρία, έπρεπε να πάω Εξάρχεια να δω μια φίλη έτσι έγινε και το πρώτο test drive. Δηλώνω εντυπωσιασμένος. Το ποδήλατο ήρθε επιτέλους στο σωστό μήκος. Πλέον δεν νιώθω ότι οδηγώ βάρκα, είναι πιο γρήγορο, πιο άνετο, πιο επιθετικό και εύκολο στις ανηφόρες.

Το μόνο που μένει για να τελειοποιήσω το φιξάκι (έτσι όπως το νιώθω) είναι να ρίξω λίγο το κέντρο βάρους πιο χαμηλά. Αυτό όμως είναι ψιλοακριβή ιστορία.

Ο παλιός λαιμός του φιξ (ένας NITTO technomic) θα βρει σύντομα την θέση του στο κουρσάκι. (και επειδή οι καιροί δεν είναι για να πετάμε λεφτά, ήδη βρήκα αγοραστή για το παλαιό λαιμό/τιμόνι της κούρσας)

Φωτογραφίες από το κουρσάκι δεν θα βγάλω, μέχρι να το τελειώσω. Μπορεί αυτές τις μέρες να το έχω πάρει κάπως ζεστά αλλά οι ρυθμοί σύντομα θα πέσουν δραματικά. Επίσης το εντελώς άσχετο …έχω σιχαθεί την πολιτική τελευταία και τα ποδήλατα είναι ο δικός μου τρόπος απόδρασης.

Θα επιστρέψω κάποια στιγμή όμως δριμύτερος.

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s