Ποδήλατο

Παλαιά κούρσα ανακατασκευή μέρος 3 (ρόδες και κασέτα)


Τελευταία συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο, ότι πέρα του να κάνω ποδήλατο και να τριγυρνάω παντού με αυτό, ότι μου αρέσει να ασχολούμαι μαζί του φτιάχνοντας τα, ρυθμίζοντας τα και βελτιώνοντας τα. Το κουρσάκι αποτελεί ένα καλό project και για να ξεχνιέμαι από την δουλειά και από τα τρέχοντα γεγονότα και ταυτοχρόνως να μαθαίνω καινούρια πράγματα, απέχω πολύ από το να γίνω ειδικός σε κάθε λεπτομέρεια των ποδηλάτων αλλά πλησιάζω κοντινότερα μέρα με την μέρα. Είναι αρκετά προφανές ότι αρνούμαι πλέον να ασχοληθώ με την κατάσταση μιας που η βλακεία δεν είναι απλά πολλή, αλλά φοράει και λάθος νούμερο σακάκι.

Η αλήθεια είναι ότι για την κασέτα είχα μια μικρή ατυχία, δεν μπορούσα να βρω αυτή που ήθελα (με μικρά γρανάζια) και ύστερα από ένα μήνα αναμονής και ενώ είχα αγοράσει τις ρόδες 2+ μήνες (από έναν καλό φίλο και σε αρκετά καλή τιμή και τον ευχαριστώ για αυτό) αποφάσισα να βάλω μια απλή κασέτα που είχα πάρει από τον Τσιπίδη. Έτσι έστησα τις ρόδες (spinergy XAERO lite) που έχουν μια φανταστική ολίσθηση (εν σύγκρισή με το τι έχω δοκιμάσει ως τώρα).

Πέρα από την σέλα, που την είχα, όλα τα υπόλοιπα ανταλλακτικά είναι και αυτά από τον Τσιπίδη. Για την ώρα είναι σε μια αρκετά καλή και ικανοποιητική κατάσταση για γρήγορες βόλτες. Υπάρχουν κάποια πράγματα που αξίζει να αντικατασταθούν με καλύτερης ποιότητας και ας πρόκειται για ένα απλό ατσάλινο κουρσάκι. Επόμενος στόχος οι δαγκάνες για τα φρένα. Αλλά οποιαδήποτε άλλη αλλαγή ίσως αργήσει λίγο γιατί πέρα ότι τις τελευταίες μέρες κυκλοφορώ μόνο μόνο το dodici για να στρώσω ένα γρανάζι στις ρόδες αλλά μάλλον θα μπλέξω με την μεσαία του τριβή μιας που βρήκα έναν καλό δισκοβραχίονα προς αντικατάσταση και βελτίωση του παλαιού.

Για όσους δεν ξέρουν τον Τσιπίδη, εμπορεύεται παλαιά κλασσικά ατσάλινα κουρσάκια και υπερβολικά φτηνά περιφερειακά , υπάρχει αυτό το πολύ καλό αρθράκι για το μαγαζί του στο FGA, εδώ.

ΥΓ αυτή την ώρα ακούω την ονοματολογία στην ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης, μπλεργκ!

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s