Επικαιρότητα,Σκέψεις

επιστροφή στην καταστροφή


Όπως κάθε φορά που αποφασίζω να φύγω από αυτή την καταραμένη πόλη κάτι περίεργο συμβαίνει. Άλλες φορές εκλογές, άλλες ολυμπιακοί αγώνες, οι φωτιές στην Πελοπόννησο. Όχι δηλαδή να το παινευτώ αλλά ο κόσμος γυρίζει γύρω από εμένα (γνωστό ως σύνδρομο Brian Cohen). Έτσι αυτή την φορά είχα δολοφονίες, καταστροφικές φωτιές, την πολιορκία της Ύδρας, άπειρες συζητήσεις για έξοδο από το ευρώ (πάντα με πηγές τύπου «το είπε η γκόμενα του αδελφού του καλύτερου μου φίλου που ξέρει ένα παιδί που δουλεύει σε μια τράπεζα») και έναν γυρισμένο αστράγαλο, σε κάτι λιγότερο από μερικές μέρες άδειας (αρκεί μια μούντζα για να τις μετρήσεις).

Έτσι αποφάσισα να επιστρέψω πριν καταστραφεί η χώρα.

Επειδή ως γνωστών δεν είμαι ενημερωτικό ιστολόγιο παρά ένα απολύτως προσωπικό θέλω απλά να γράψω για κάποια πράγματα που διάβασα και με ενόχλησαν πολύ καθώς και να εκφράσω την βαθιά μου θλίψη για τα μαστιχόδεντρα της Χίου που χάθηκαν άδικα.

Για τους ανθρώπους δεν με νοιάζει ιδιαίτερα, θα επιβιώσουν, πάντα επιβιώνουν. Εδώ το νησί ακόμα καίγεται και έχουν αρχίσει οι τσακωμοί για το αν ήταν υπεύθυνοι οι δικοί μας (Χιώτες πυροσβέστες) για την οργάνωση κατάσβεσης, θα την είχαμε σβήσει την φωτιά. Και να σου οι κατηγορίες και το τόπι ευθυνών να αναπηδά από παράθυρο σε παράθυρο, και ανάμεσα σε όλη την μαλακία βγήκαν και φήμες για κυνηγούς που στήνουν καραούλι στα πουλιά πάνω από φλεγόμενο πτώμα του νησιού. Οι υπεύθυνοι για την φωτιά όχι δεν είναι αντάξιοι να ονομάζονται άνθρωποι, αλλά ούτε καν ζώα, ίσως κάτι λιγότερο από πέτρες και άχυρα.

Όσο για την πολιορκία της Ύδρας και τον ηλίθιο κόσμο που χειροκροτεί τον εστιάτορα που δεν έκοβε αποδείξεις ως επαναστάτη ενάντια στο κράτος, να τους υπενθυμίσω ότι Α) το ΦΠΑ το πλήρωναν στον εστιάτορα δεν είναι ότι άφηνε τον κόσμο να επαναστατεί μαζί του μοιράζοντας το φαγητό σε τιμές που απλά θα του απέφεραν ένα μικρό κέρδος αλλά κάτι του στυλ 80%  Β) οι υπάλληλοι της εφορίας και του ΣΔΟΕ δεν είναι ο εχθρός σου εκτός και αν τα παίρνουν, το κράτος είναι. Αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα να τους πολιορκείς σε συνθήκες μεσαιωνικού πολέμου καταστρέφοντας ιδιωτική και δημόσια περιουσία στην πορεία επειδή απλά ακολούθησαν το «πρωτόκολλο». Γ) εντάξει ξέρω πως δεν θα σώσουν οι φόροι την χώρα αλλά την κάνουν να δουλεύει κουτσά στραβά μέχρι να πετάξουμε όλα τα λαμόγια από πάνω.

Με τα υπόλοιπα δεν θα ασχοληθώ σήμερα. Μόλις γύρισα και νιώθω κουρασμένος. Τα πράγματα φαίνεται να ησυχάζουν σιγά σιγά (ναι ουυυυ, θα ήθελα)

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s