ότι νάναι,Σκέψεις

Σωτηρία εξ ουρανού


Τελευταία ακούω στο ραδιόφωνο, και τριγυρνάει και στο διαδίκτυο μια είδηση για σωτηρία εξ ουρανού του ελληνικού χρέους και κατά προέκταση του ελληνικού χρέους. Λένε και καλά μαζεύτηκαν οι ομογενής για ένα καφεδάκι εκεί χάμω και είπαν να δώσουν ότι ψιλά είχαν στην τσέπη τους για να βοηθήσουν την Ελλάδα. Άκουσον άκουσον λέει τα ψιλά τα μέτραγαν και τα ματα-μετράγαν και δεν πίστευαν στα μάτια τους. Βγαίναν 600 δις.

Αν και είτο καθαρότατα μια κοτσάνα και μισή θα το πάρω λίγο πιο σοβαρά και θα κάνω μια ανάλυση της τάβλας.

Αυτοί λέει θα δώκουν τα 600 αργύρια με τον όρο να πάνε φυλακή όσοι κάναν μαλακίες. Πιάσε μαλάκες να έχεις, έχουν και περίσσευμα. Άρα και εγώ μπορώ να πω ότι ξέρεις ….θα σε δώκω 400 τρις αν μου βάλεις φυλακή όσους δεν έχουν ζητήσει αποδείξεις με θητεία ίση σε λεπτά όσο τα ευρώ που γλίτωσες δια του 10 επί την ηλικία σου δια του ύψους σου. Όπως φαίνεται και στο τύπο παρακάτω.

\frac{euro}{10}*\frac{age}{height}=minutes

Σαφώς όμως μπορεί να παίξει τσατσιά και να μου πεις ότι όλη η Ελλάδα είναι μια φυλακή οπότε πέσε μεγάλε το παραδάκι.

—-

Όταν είχε πρώτο αρχίσει η κρίση, εκεί στα μαγευτικά νερά του Καστελόριζου όπου το καραφλό αγόρι ανακοίνωνε όλο υπερηφάνεια την είσοδο μας στο ΔΝΤ, είχα κάνει την εξής ερώτηση στον εαυτό μου. Χρωστάμε 300 δις (τότε) πόσων, από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη την περιουσία θα χρειαζόμασταν για να τα πληρώσουμε μόνο μιας. Η απάντηση ήταν 6.5 ατόμων.

Τώρα αναρωτιέμαι το ίδιο για τα 600 που μαζέψαν (και καλά) αυτοί οι νοματαίοι. Η απάντηση είναι 20.

Πάντως κανένας από τους 20 πρώτους δεν είναι Έλληνας. Εδώ που τα λέμε, ούτε στους πρώτους 100 υπάρχει κανένας. Οπότε αν είναι ματσωμένα γεροντοχούφταλα Έλληνες και στο τσακίρ κέφι είπαν να δώσουν από 50.000 ο καθένας, για να μαζευτούν 600δις σημαίνει ότι σε αυτό το καφεδάκι είχαν πάει 12.000.000 καλεσμένοι. Αναρωτιέμαι στο φλόκα χωράνε τόσοι η θα πρέπει να φέρουν και τραπέζια από την αποθήκη.

—-

Και άντε και υπάρχουν αυτά τα λεφτά. ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ στα λογικά του θα αποπλήρωνε το χρέος αντί να τα φέρει εδώ, να ανοίξει πχ μια silicon valley προσλαμβάνοντας όλοι την ελλάδα (κυριολεκτικα) με πχ τον ένα μισθό 1200 ευρώ με σίγουρη δουλειά 5 ετών. Τι στον πούτσο (όχι του προέδρου της βουλής)…ένα κέρδος θα είχε αυτή η επιχείρηση.

Ειδάλλως θα το αποπλήρωναν. Μετά θα δανειζόμασταν από της αγορές 5-10 δις το χρόνο γιατί έχουμε έλλειμμα και σε 20 χρονάκια…ψψψψ πάλι τα ίδια σκατά. Αλλά τι μας νοιάζει….τα μούλικα τα παιδιά μας θα πρέπει να ζήσουν σαν δουλάκια, εμείς….πασάδες. Και η μάσα συνεχίζεται.

—-

Αμάν 500 υποενότητες έχει αυτή η ανάρτηση. Κλείνω λέγοντας ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΛΕΨΕΙΣ, ΝΑΙ ΕΣΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ ΕΝΩ ΞΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ

Advertisements
Κλασσικό

One thought on “Σωτηρία εξ ουρανού

  1. Το 93% των φυσικών προσώπων κατέχουν καταθέσεις κάτω από 10 χιλ ευρώ. Ο μύθος ότι οι έλληνες είναι πλούσιοι καταρρίπτεται.Από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αποδεικνύεται ότι περίπου 60 δις ευρώ καταθέσεων ανήκουν στην κατηγορία των χαμηλοκαταθέσεων.Δηλαδή φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν καταθετικούς λογαριασμούς με υπόλοιπα από 10 χιλ ευρώ και χαμηλότερα.Να σημειωθεί ότι το σύνολο των καταθέσεων στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 153,8 δις ευρώ εκ των οποίων τα 130,3 δις είναι καταθέσεις νοικοκυριών. Από αυτές τις καταθέσεις των νοικοκυριών σχεδόν οι μισές ανήκουν σε καταθέτες πολύ χαμηλής κλίμακας. Τι σημαίνουν καταθέσεις έως 10 χιλ ευρώ; Ότι απλά πολύ εύκολα μπορούν να δαπανηθούν. Με τις αυξημένες φοροδοτικές υποχρεώσεις και την μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και γενικώς της βαθειάς ύφεσης της χώρας που δεν παράγει νέο κοινωνικό πλούτο οι καταθέσεις θα μειωθούν όχι από τον πανικό ή τον κίνδυνο χρεοκοπίας θα μειωθούν γιατί απλά τα διαθέσιμα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί επιθετικά. Αν η βαθειά ύφεση συνεχιστεί για ακόμη 2-3 χρόνια και δεν υπάρξει χρεοκοπία που αποτελεί και το καλό σενάριο είναι προφανές ότι οι καταθέσεις θα μειωθούν δραστικά γιατί απλά ο έλληνας με χαμηλά εισοδήματα θα «τρώει από τα έτοιμα» δηλαδή από τις καταθέσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν αλλάξει άμεσα η κατάσταση στην Ελλάδα οι καταθέσεις ο κοινωνικός πλούτος της χώρας θα μπορούσε να μειωθεί άλλα 50 δις ευρώ. Μέχρι τώρα οι καταθέσεις έχουν μειωθεί 83,71 δις ευρώ. Αρχές 2010 οι καταθέσεις ήταν στα 237,65 δις ευρώ και τον Ιούλιο του 2012 είχαν υποχωρήσει στα 153,8 δις ευρώ.Το εισόδημα δεν αντέχει αλλά δεν αντέχουν και οι καταθέσεις. Προσέξτε απομυθοποιείται ότι ο έλληνας είναι πλούσιος. Η πλειοψηφία των ελλήνων είναι φτωχοί.

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s