Ποδήλατο

Παλαιά κούρσα ανακατασκευή μέρος 5 (δισκοβραχίονας)


40 μέρες πριν γκρίνιαζα για το πόσο ήθελα και χρειαζόταν αυτό το ποδήλατο ένα δισκοβραχίονα. Αυτός που είχε επάνω ήταν πολύ εύκαμπτος και πραγματικά ένιωθες την απώλεια δύναμης όταν πάταγες γερά.

Δεν είχα κανένα σκοπό να πάω να πάρω ένα παρόλα αυτά. 200 ευρώ στις μέρες μας κοντεύουν να γίνουν μισός μισθός (για κάποιους έχουν γίνει). Όμως ένας καλός φίλος που άλλαξε τον δικό του, μου τον έδωσε σε πολύ καλή τιμή. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι ο προηγούμενος είχε κανονική μεσαία τριβή ενώ ο καινούριος (ultegra) έπαιρνε ποτήρια. Σε συνδυασμό ότι αυτό το ποδήλατο έχει ιταλικό σπείρωμα ανέβασε το κόστος αλλαγής κατά μερικά ευρώ.

Έτσι όπως μου είπε και ένας γνωστός το μεσημέρι, πέρασα από επίπεδο κάρο σε επίπεδο Πόρσε. Η διαφορά είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Έτσι αυτό το ποδηλατάκι από μια απλή χρωμολένια κούρσα έχει σιγά σιγά μεταμορφωθεί σε ένα σοβαρό ποδήλατο και με σχετικά μικρό κόστος.

Ένα επιπλέον συν τα 53 δόντια έναντι στα 50 του προηγούμενου. Μου αρέσει που πλέον δεν μπορώ να τερματίσω το ποδήλατο με την ίδια σχετική ευκολία που μπορούσα πριν.

Δισκοβραχίονας ultegra

Δισκοβραχίονας ultegra

δισκοβραχίονας με πίσω ντεραγιέ

δισκοβραχίονας με πίσω ντεραγιέ

το ποδήλατο ως έχει τώρα

το ποδήλατο ως έχει τώρα

—–

PS. την ώρα που έγραφα αυτή την ανάρτηση έσκασε και το θέμα με την σύλληψη Βαξεβάνη, έλεγα έτσι να μην την σηκώσω αλλά αντιθέτως προτίμησα να γράψω ένα μικρό σχόλιο.

Η δικαιοσύνη τόσο καιρό μας απέδειξε περίτρανα πόσο κοιμάται. Αφήνοντας όλους όσους την εμπαίζουν να κυκλοφορούν αμέριμνοι. Τώρα ξύπνησε, αλλά μάλλον δεν έγειρε και έπιασε τα σωστά γυαλιά από το κομοδίνο. Είπαμε η δικαιοσύνη είναι τυφλή αλλά εδώ ή μιλάμε για ολική στραβομάρα ή για τηλεφωνική παραγγελία.

Advertisements
Κλασσικό

3 thoughts on “Παλαιά κούρσα ανακατασκευή μέρος 5 (δισκοβραχίονας)

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s