Λογοτεχνία,Σκέψεις

…έχει πέσει πολύ λογοτεχνία στην ζωή μας τελευταία


Σε κάθε ταξίδι που πηγαίνω (που πλέον δεν είναι παρά ελάχιστα και συνήθως μέσω της δουλειάς) έχω το συνήθειο να αγοράζω ένα βιβλίο. Το αν θα καταφέρω να το τελειώσω ή ακόμα και να το ξεκινήσω σε εκείνο το ταξίδι δεν έχει τόσο σημασία. Δεν είναι παρά μια τελετουργία και ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια, διαλέγω μια συγκεκριμένη σειρά από έναν συγκεκριμένο συγγραφέα . Όπως είναι αρκετά προφανές από την προηγούμενη ανάρτηση, ο συγγραφέας είναι ο Terry Pratchett και το βιβλίο που πήρα αυτή την φορά το soul music.

Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν τα διαβάζω με την σειρά έκδοσης. Το διάβασμα είναι μια προσωρινή απόδραση από την πραγματικότητα. Κάτι που τελευταία γίνεται όλο και πιο απαραίτητο για την επιβίωση.

Κάποιοι πιστεύουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τα βιβλία και οι βιβλιοθήκες κατά προέκταση είναι κάτι περιττό. Μπορεί το χαρτί να μην τρώγεται αλλά βοηθάει με εκατοντάδες άλλους τρόπους.

Ο τίτλος αυτής της μικρής ανάρτησης είναι κλεμμένος από ένα tweet που έκανα μερικές ώρες πριν, εννοώντας κάτι εντελώς διαφορετικό.

Θα μπορούσα να γράψω και για το βιβλίο το οποίο σχεδόν το τελείωσα, αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Όταν συνδυάζεις τον Θάνατο μαζί με τον Terry Pratchett και αρκετό ροκ εν ρολ…τότε η συνταγή θα είναι μάλλον πετυχημένη.

Advertisements
Κλασσικό

One thought on “…έχει πέσει πολύ λογοτεχνία στην ζωή μας τελευταία

  1. aw! κι εγώ αυτό διαβάζω αυτή τη στιγμή!
    επικοινωνούμε σε επίπεδο μεταφυσικό :)
    τολμώ να πω πως μου αρέσει τόσο πολύ, που πολλές φορές γύρισα και ξαναδιάβασα σελίδες που είχα διαβάσει, για να τελειώσει πιο αργά

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s