Ιστορίες ανθρώπων,Καθημερινότητα,Πολιτική

που είναι η παιδεία σήμερα;


Σήμερα ξεκίνησα νωρίς για την δουλειά. Λίγο νωρίτερα δηλαδή από ότι συνήθως γιατί τις ώρες που κυκλοφορούμε στο δικό μας γραφείο, μόνο νωρίς δεν τις λες. Ο λόγος ήταν ότι είχε κολλήσει το ένα πετάλι στο ποδήλατο και σχεδόν διέλυσα την 15άρα βίδα χωρίς να καταφέρω να το βγάλω. Έτσι κύλησα αργά, ημι-ποδαράτος προς στο σταθμό για να το πάω σε έναν γνωστό μου ποδηλατά στο Μαρούσι, μπας και βρούμε λύση, πριν ανηφορίσω για το γραφείο.

Κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι σε ποιον σταθμό, κάπου μεταξύ Ομόνοιας και Άγιου Νικολάου, μπήκε ένα τεράστιο τσούρμο με παιδιά. Καλά,μάλλον όχι και τόσο παιδιά παιδιά παρά οριακά ενήλικες (ή ότι ηλικία έχουν σε αυτά τα ξεχασμένα χρόνια της δευτέρας Λυκείου).

Συζητούσαν το ότι έχουν φτάσει στα μέσα της χρονιάς και δεν έχουν ακόμα καθηγητές σε πολύ κύρια μαθήματα. Για την ακρίβεια δεν είχαν χημικό και καθηγητή πολιτικής οικονομίας. Δώσανε ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη χημικού, μιας που είναι και ένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Τελικός τους στόχος το υπουργείο παιδείας στο Μαρούσι, όπου πήγαιναν να διαμαρτυρηθούν με ένα μικρό αυτοσχέδιο πανό (μισώ τα εκτυπωμένα πανό)….και πέρα από αυτό είχαν δοκιμάσει (δεν κατάλαβα με τι επιτυχία) να κάνουν και μια κατάληψη στο σχολείο τους (Δήμος Αθηναίων;?)

Το ευχάριστο είναι ότι πέρα από τα κλασσικά αγοράκια του τύπου «σπάω πλάκα και είμαι γαμάτος» και τα χαζά κοριτσάκια «με νοιάζει μόνο το βαμμένο νύχι» είδα και πραγματικά συνειδητοποιημένα άτομα, που δεν πήγαιναν να σπάσουν πλάκα αλλά πραγματικά να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν το μέλλον τους.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό σημείο ήταν το ότι στην συγκεκριμένη διαδήλωση θα ερχόντουσαν και ορισμένοι γονείς (ένας από τους οποίους από ότι πήρε το αυτί μου και καθηγητής μιας κοπέλας που προσπαθούσε να βάλει σε κατάλληλο κλίμα τους υπόλοιπους).

Ένα τελευταίο, το οποίο δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση (αλλά αξίζει να αναφερθεί γιατί κατά βάθος είμαστε λίγο σκατοκοινωνία)…είναι που γυρνάει το κορίτσι (με την μαμά καθηγήτρια) σε μια στιγμή που την ρώτησε μια άλλη κοπέλα «γιατί δεν ήρθε ο τάδε» και απάντησε με έναν ιδιαίτερο εκνευρισμό «μου είπε, πως αυτός έχει χημικό (ιδιαίτερα) και δεν τον ενδιαφέρει».

μπλεργκ!

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s