Επικαιρότητα,Πολιτική,Σκέψεις

συστημικές συστηματικές εντάσεις


Ήρθε η ώρα που ξεκίνησε και ο πόλεμος. Δεν εννοώ τον πόλεμο εναντίων της ανεργίας που θέλει να κηρύξει ο Βρούτσης με έδρα το γραφείο του πρωθυπουργού. Ένας κοινωνικός πόλεμος με πολύ τόλμη, λίγη βία, πολύ οργάνωση απέναντι στην ελευθερία εκφρασής. Η βία βέβαια, ανάλογα με το ποιοι θα πλεχτούν μπορεί και να ενταθεί.

Εννοείται φυσικά πως ούτε οι αναρχικοί ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού. Θα έπρεπε να είσαι χαζός.

Πάντως είναι τόσο μα τόσο ενοχλητικό να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για συμπαράσταση στις συλλογικές κοινωνικές προσπάθειες του αναρχικού χώρου, που ακόμα και αν συμφωνούν ή δεν βρίσκουν κάτι κακό σε αυτές ή γενικότερα στο αναρχικό χώρο, συμπαράσταση δεν υπήρξε ουσιαστικά ποτέ. Οπότε όσο αφορά εμένα να λείπει.

Βέβαια από τον τρόπο που επιτίθενται τα καθεστωτικά μέσα, καθώς και σύσσωμες οι αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις στο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα δικά μου μάτια προφανές ότι η μάχη κατά της ανομίας των καταλήψεων και οι «συμβολικές» μικρο-επιθέσεις στοχεύουν κυρίως στην αποδυνάμωσή του.

Βέβαια στα παπάρια μου η αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά μια φορά έκανα το λάθος να τους ψηφίσω προ 6ετίας και ακόμα νιώθω άσχημα.

Καθόλου όμως στα παπάρια μου οι εισβολές της αστυνομίας στους χώρους κατάληψης. Οι περισσότερες καταλήψεις λειτουργούν σε αρμονία με το περιβάλλον και την γειτονιά και αυτό με παράλληλα την πολύ δυνατή ιδεολογία των συμμετεχόντων.Θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθει το κράτος σε πολύ δύσκολη θέση.

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι λογικοί άνθρωποι ανάμεσά μας που προτιμούν να πιστεύουν τα μάτια τους και όχι την προπαγάνδα των ΜΜΕ και του κράτους.

Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι στο σε κάποιο μεγάλο κανάλι (χαχα δεν λέω ποιο) μόνο που δεν την πέσαν στον πρύτανη του πανεπιστήμιου Αθηνών, Θεόδωρο Πελεγρίνη επειδή δήλωσε ότι η πρυτανεία δεν ζήτησε ποτέ την εκκένωση του κτηρίου της κατάληψης Λέλας Καραγιάννη. Μια πολύ αξιόλογη κατάληψη και τόσο παλιά δε, που θα μπορούσαν οι καταληψίες να διεκδικήσουν ακόμα και το κτήριο. Αλλά όταν ιδεολογικά δεν αναγνωρίζεις το σύστημα δεν γίνεται να λειτουργείς και μέσα του.

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s