Σκέψεις,γκρίνιες

ζήτω!! (το έθνος; το ευρώ;)…κάτι τελοσπάντων


2013-03-24 13.46.08

Σιχαίνομαι τις παρελάσεις, είμαι σίγουρος ότι το αναφέρω σε κάθε επέτειο (μισό λεπτό να το τσεκάρω, να μην λέω και μαλακίες). Μια πρόχειρη αναζήτηση έφερε στην επιφάνεια μια γκρίνια από τις 28 Οκτώβρη και μια σουρεάλ εμπειρία ενώ ήμουν φαντάρος (πάλι από 28 Οκτώβρη)

Διαβάζοντας αυτές τις παλαιές αναρτήσεις, διαπιστώνω ότι πλέον γράφω λιγότερο εγωκεντρικά αλλά περισσότερο παθητικά και λιγότερο λιτά.

Σιχαίνομαι τις παρελάσεις και αυτά που συμβολίζουν. Τα σύμβολα είναι για τους πιστούς. Εδώ δεν υπάρχουν ούτε καν άπιστοι Θωμάδες, τα σύμβολα της σταύρωσης δεν αποτελούν πλέον αποδείξεις του εγκλήματος.

Βέβαια υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις που μεμονωμένες ομάδες χρησιμοποιούν τις παρελάσεις ως συμβολικές διαμαρτυρίες. Το αποτέλεσμα είναι απλά να ενοχλούνται πατριδοκάπηλοι ιπποπόταμοι που δεν διστάζουν να τραβήξουν το σπαθί τους και να πέσουν, οι άλλοι, για το καλό της πατρίδας. Αυτοί να τους συγχωράτε αλλά μετά από τις πατροπαράδοτες φωνές διαμαρτυρίας θα πάνε σπίτι να πιουν ένα εσπρεσσάκι και θα ηρεμήσουν ξέροντας ότι έχουν κάνει το καθήκον τους.

Βέβαια φέτος δεν έγινε κανένα τζερτζελο, μπορεί όλο και κάποιος να μούτζωσε τους επισήμους, να φόραγε μπλουζάκια για ρίψεις χημικών μέσα σε σχολεία, να παρελαύνουν αλλοδαποί στις κεφαλές των σχολείων, αλλά σήμερα, όλα αυτά τα πατροπαράδοτα μαλλιοτραβήγματα, υποσκιάστηκαν από τα γοερά δάκρυα της τσέπης του άλλου.

Έτσι ο καπιταλισμός, ονοματίστηκε χούντα γιατί μας τσούζει που πλέον ανακαλύπτοντας τον ωκεανό, δεν είμαστε τα μεγάλα ψάρια του ενυδρείου.

Εγώ μια φορά, αυτό το τριήμερο κατέκτησα ένα βουνό.

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s