Επικαιρότητα

Η δευτέρη φορά (the day of the doctor)


Εχτές κατέβηκα στον αδελφό μου. Αυτό συνεπάγεται σε αρκετό χρόνο προς σπατάλη. Έτσι κάθισα, επιτέλους, και είδα για δεύτερη φορά το «The day of the Doctor». Έπρεπε, μιας που στις πρεμιέρες δεν ευχαριστιέμαι το ίδιο πολύ μια ταινία/σειρά, όσο την δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά είμαι συνήθως προκατειλημμένος από τις προσδοκίες και τις περισσότερες φορές νιώθω και μια ελαφριά απογοήτευση. Για αυτό ακριβώς το λόγο, αποφάσισα να πιέσω τον εαυτό μου και να μην γράψω τίποτα μέχρι την δεύτερη προβολή.

Καταρχάς το περίμενα περισσότερο αποκαλυπτικό, με λίγο περισσότερο νταβαντούρι* και να κλείνει παράλληλα κάποια σεναριακά κενά του παρελθόντος. Αντί αυτού, άνοιξε ένα τεράστιο δίκτυο μελλοντικών εξελίξεων.

Σε αυτό το σημείο, σίγουρα οποιοσδήποτε λάτρης της σειράς θα έχει δει ήδη το επεισόδιο/ταινία. Από άποψη ερμηνειών, περίμενα τον John Hurt λίγο ποιό βαρύ. Βγάζει σαν προσωπικότητα ένα βάρος αλλά θα το προτιμούσα να το κάνει λίγο περισσότερο εμφανές. Όταν είσαι έτοιμος να καταστρέψεις όλο τον λαό σου, δεν το παίρνεις τόσο χαλαρά… ούτε το παίζεις ρομποκοπ με μηνύματα στον τοίχο από πολυβόλα και ούτε ικανοποιείσαι βλέποντας το πως θα εξελιχθείς σαν χαρακτήρας. Βέβαια όλα αυτά αποτελούν προσωπική μου γνώμη και παρόλα αυτά θα ήθελα να τον ξαναδώ σε κάποια ακόμα, ενδιάμεσα επεισόδια στο μέλλον.

Ο David Tennant και ο Matt Smith έπαιξαν αρκετά καλά προβάλλοντας μέσα από το ημι-κωμικό του χαρακτήρα τους την αντίστοιχη θλίψη του παρελθόντος τους. Μου άρεσε που φαινόταν εμφανέστατα ότι όχι μόνο το μετάνιωσε ο Matt Smith που εξολόθρευσε όλο το λαό του αλλά και το ότι έπαιζε συνέχεια σενάρια στο μυαλό του, πως θα μπορούσε να το χειριστεί διαφορετικά. Με αυτό το τρόπο, ταυτίζεται και ο θεατής (και εγώ προσωπικά) γιατί όλοι μας λίγο πολύ παίζουμε εναλλακτικά σενάρια περιστατικών, στο μυαλό μας, προσπαθώντας να εκτιμήσουμε την πιθανή διαφορετική εξέλιξη.

Όσο για την Billie Piper, δεν μπορώ να κρίνω πόσο απαραίτητη ήταν η συμμετοχή της στην ταινία, μιας που ο John Hurt δεν είχε ιδέα ποιά είναι, και ο David Tennant σε μια μικρή αναφορά αρκέστηκε σε μια σιγανή αναφώνηση.

Μπράβο τους πάντως που περιέλαβαν και τον Tom Baker, έστω και αν ήταν παρά μόνο για μια σκηνή.

*καταραμένο Hollywood μας έχεις κακομάθει.

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s