Επικαιρότητα

Εντυπώσεις από το Μιλάνο


Μπορεί γενικά λεφτά να μην βλέπουμε εκεί που δουλεύουμε (λόγω γραφειοκρατίας και όχι λόγω αφεντικού) αλλά από ταξιδάκια τους τελευταίους μήνες κανένα παράπονο.

Αυτή την φορά βρέθηκα στο Μιλάνο και παρακολούθησα το συνέδριο ICIS 2013. Ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Δεν θα μιλήσω τόσο για την πόλη όσο για μια παρουσίαση που μου έκανε εντύπωση.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση αφορούσε την ψηφιακή παρακολούθηση. Παρόλο που εν μέρη εφαρμόζουμε κάποιο είδος της και στο γραφείο που δουλεύω (για την εκτίμηση κόστους ενός έργου και την τοποθέτηση του προσωπικού σε εργασίες που αποδίδει καλύτερα), η συνολική εφαρμογή της μου φαίνεται αρκετά τρομαχτική.

Ο παρουσίαση μίλαγε για μια εταιρία τηλεπικοινωνιών, όπου καταγράφονταν όλες οι ψηφιακές κινήσεις των εργαζόμενων (ποια προγράμματα δουλεύουν, τι σελίδες επισκέπτονται κτλ) καθώς και ηχογραφούσαν και τις κλείσεις προς και από τους πελάτες.

Η παρακολούθηση αυτή έδειξε πως το τμήμα πωλήσεων, παρότι έβγαζε μεγάλα ποσά για την εταιρία δεν έκανε στην πραγματικότητα ούτε μια πώληση. Ο κόσμος έπαιρνε τηλέφωνο για να ρωτήσει και να αγοράσει το προϊόν, στην συνέχεια ο πωλητής το καταχωρούσε σαν πώληση, αντί σαν παραγγελία. Σαν ποσοστά η ερεύνα έδειξε πως το οι υπάλληλοι σπατάλαγαν μόνο το 7% του χρόνου τους όντως στις πωλήσεις.

Η παρουσίαση βέβαια δεν μας είπε μετά τι έγινε με τους υπαλλήλους και αν ακόμα δουλεύουν εκεί.

Όσο αφορά την πόλη…
Το Μιλάνο είχε καταπληκτικά κτήρια, καταπληκτικό φαγητό (αναμενόμενο για ένα pizza lover σαν εμένα). Άπειρα μαγαζιά Prada, περισσότερα και από τα περίπτερα στην Ελλάδα. Πάντως μπορεί να υπάρχει άπειρη μόδα αλλά προσωπικά δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα. Μερικά δε πράγματα φτάναν σε εντελώς γελοία επίπεδα όπως τα χρυσά rayban aviator στα 2.800 ευρώ.

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s