Ποδήλατο

με το ζόρι χάρτες σε ένα garmin 510


Ως καμένος ποδηλατάνθρωπος σε συνδυασμό με το ότι είμαι και καμένος κομπιουτεράνθρωπος. Φτάνω ορισμένα πράγματα σε κάποια σχετικά όρια.

Έτσι πριν λίγους μήνες και αφού αντικατέστησα το ποδηλατικό κομπιουτεράκι Garmin Edge 500 με την αναβάθμιση του Edge 510, συνειδητοποίησα ότι μια από τις βασικές τους διαφορές (πέρα από τις έγχρωμες οθόνες,  το σωτήριο τατς σκρην, που στο 500 ήθελες βαθιές γνώσεις ωρολογοποιίας για να θυμάσαι τι κάνει ο κάθε συνδυασμός των 4άρων κουμπιών) ήταν η δυνατότητα του να απεικονίζει χάρτες, χωρίς όμως την δυνατότητα να παίρνει χάρτες.

Ξέρω ακούγεται λίγο παλαβό γιαυτό και θα ακολουθήσει εξήγηση. Με απλά λόγια σε μια άδεια οθόνη με έναν βορρά έβλεπες την διαδρομή που ακολουθούσες ή είχε προσχεδιάσει. Όλα καλά ως εδώ, λίγο εφετζίδικο καθόλου όμως ιδιαίτερα χρήσιμο.  Ψάχνοντας λίγο όμως διαπιστώνεις ότι μπορείς να προσθέσεις και τα δικά σου σημεία ενδιαφέροντος αλλά ακόμα και έτσι δεν γίνεται ιδιαίτερα πιο χρήσιμο.

Οπότε είπα να πειραματιστώ, να βάλεις κανονικούς χάρτες στο 510 δεν παίζει λόγο της μικρής μνήμης της συσκευής (20mb). Έτσι ξεσήκωσα κάτι χάρτες από ένα ρολόι που είχε βγάλει κάποτε η garmin, το fenix το οποίο είχε αντίστοιχη μνήμη αλλά έπαιρνε και χάρτες.

Το αποτέλεσμα ήταν και πετυχημένο και αποτυχία ταυτόχρονα. Έβλεπες λίμνες, πάρκα, πάρκινγκ αλλά όχι δρόμους. Εν περιλήψει μόνο ότι ήταν πολυγωνικό. Έτσι έσκαψα λίγο περισσότερο και ανακάλυψα ότι το edge 510 έχει όλες τις λειτουργίες ενός κανονικού navigator  με την μόνη διαφορά ότι δεν μπορεί να δει γραμμές….άρα δεν μπορεί να δείξει και γραμμικά στοιχεία όπως οι δρόμοι και να βρει διαδρομές πάνω σε αυτά. Άρα αν και υπάρχει η λειτουργία του navigation …δεν υπάρχει και τρόπος να λειτουργήσει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε τουλάχιστον να δούμε με κάποιο άλλο τρόπο το οδικό δίκτυο. Έτσι έκανα τα μαγικά μου και υπολόγισα από το οδικό δίκτυο τα …ταραμ ταραμ τα οικοδομικά τετράγωνα σε πολύγωνα, έτσι δεν φέρνει το garmin καμία αντίρρηση στο να τα δείξει…βέβαια βλέπει όλη την αττική σαν πάρκο, αλλά τουλάχιστον έχεις μια γενική ιδέα πλέον που πας.

IMG_20140505_144020

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s