Καθημερινότητα,γκρίνιες

Μετακόμιση


Περάσαν ήδη 9 μέρες από την ημέρα άφιξής μας στην πόλη του Leicester, 8 από την ημέρα που μπήκαμε στο σπίτι και 2 μέρες από την στιγμή που έφτασαν τα πράγματα μας.

Έφτασαν… τρόπος του λέγειν.

Παρασκευή πρωί και οι Άγγλοι τυπικότατοι μας χτύπησαν την πόρτα μόλις 1 λεπτό αργότερα από την ώρα που είχαμε συμφωνήσει. Ανοίγω την πόρτα, βλέπω έναν σχετικά μεγάλο σε ηλικία τύπο, ο οποίος τελικά ήταν ο οδηγός της μεταφορικής, να μου λέει:

οδηγός: «το φορτηγό δεν χωράει στο δρόμο σας, και δεν έχει και θέση πάρκινγκ».

Του εξηγώ ότι είχαμε αναφέρει ότι ο δρόμος είναι σχετικά στενός, τόσο στην Ελληνική μεταφορική, όσο και στην Αγγλική (οι Έλληνες τα πάνε μέχρι ένα σημείο και μετά τα αναλαμβάνουν οι Άγγλοι), χαμηλής κυκλοφορίας και ότι θέσεις πάρκινγκ υπάρχουν παντού και του δείχνω προς την μία.

οδηγός: «ναι βλέπετε, κάποιος έχει κλείσει τον δρόμο και δεν χωράω, αλλά και να φύγει δεν μπορώ να παρκάρω σε αυτές τις θέσεις γιατί το φορτηγό είναι μεγάλο και μου δείχνει στο βάθος»

Κοιτάω το όχημα που έχει παρκάρει στα 100 μέτρα και βλέπω μια νταλίκα Scania με 10 μέτρα καρότσα πίσω. Μου πέφτουν λίγο τα μαλλιά και του λέω …γιατί ήρθατε με τέτοιο όχημα; του λέω. Μου απαντάει: «Δεν με ενημέρωσαν ότι ο δρόμος είναι στενός, αλλά μην ανησυχείτε θα πάρω το γραφείο και θα δώσει αυτό μια λύση». Ωραία του λέω.

Αφού περάσαν 2 ώρες που οι μεταφορείς κοιτούσαν τους τοίχους, έρχονται ξανά και μας λένε:

«Το γραφείο μας είπε να φύγουμε, να έρθουμε μια άλλη μέρα με μικρότερο όχημα, και να σας ενημερώσουμε ότι στο εντωμεταξύ θα χρεωθείτε εξτρά για την αποθήκευση». Δηλαδή, του απαντάμε, και κοιμόμαστε 5 μέρες στο πάτωμα, γιατί μας είχατε πει ότι θα παραδώσετε μεταξύ 5-11, και ήρθατε την τελευταία μέρα και θέλετε να φύγετε χωρίς να ξέρετε πότε θα επιστρέψετε, και θέλετε να μας χρεώσετε.

Πήρε η γυναίκα μου τρομερά εκνευρισμένη και στην Ελληνική εταιρία και στην Αγγλική εξηγώντας ότι δεν ήταν αυτή η συμφωνία μας. 15 λεπτά μετά κατεβάζουν αυτά τα πράγματα που έχουν οι μεταφορείς με τα χερούλια και της ρόδες και ξεκινήσανε να φέρνουν τα πράγματα 2.5 ώρες αργότερα από την άφιξή τους. Μας ενημέρωσαν όμως, επειδή είχαν καθυστερήσει, ότι δεν θα μπορέσουν να τα απο-συσκευάσουν και να τα τακτοποιήσουν (κάποια ήθελαν βίδωμα) και ότι το γραφείο θα στείλει κάποιον την επόμενη μέρα. Ας είναι λέμε.

Αφού περνάνε 90 λεπτά που φέρνουν πράγματα (ένα, ένα με το πάσο τους). Που να μην βιαζόντουσαν και όλα. Έρχεται πάλι ο οδηγός και μας λέει.

«Υπάρχει πρόβλημα»

Τι πρόβλημα του απαντάω.

«Το φορτηγό είναι γεμάτο πράγματα, και κανονικά έπρεπε να είναι όλα δικά σας, αλλά δεν είναι.  Υπάρχουν άλλα πράγματα στην θέση των δικών σας».

Εμείς τελικά από ότι μας εξήγησαν, τα πράγματα μας είχαν μπει σε 2 μικρά container, και είχαν φέρει μόνο το ένα και ότι το άλλο container ήταν ακόμα στην αποθήκη. Ξανά τηλέφωνα χαμός.

Τελικά τα πράγματα θα τα φέρναν 4 μέρες μετά. Όλο συγνώμη και δεν έχει ξαναγίνει αυτό και ένα κάρο τυπικές χαζομάρες.

Έτσι φύγαν, εμείς με τα μισά πράγματα, όλα στο ισόγειο γιατί δεν ήταν «safe» να τα ανεβάσουν από την στενή σκάλα και περάσαμε ένα υπέροχο σαββατοκύριακο κουβαλώντας πράγματα μέσα στο σπίτι.

Μέσα στην ατυχίας μας, σταθήκαμε και λίγο τυχεροί. Ήρθε τουλάχιστον το στρώμα και τα κουζινικά.

Ουφ. Πάλι καλά που αφήσαμε την μικρή στην γιαγιά της μέχρι να τακτοποιηθούμε γιατί, καλά, εμείς κοιμόμασταν στο πάτωμα….αυτή που; Το κρεβάτι της (μέρος του βασικά) είναι ακόμα στα πράγματα που λείπουν.

Advertisements
Κλασσικό

4 σκέψεις σχετικά με το “Μετακόμιση

  1. Ο/Η doppelgangermuse λέει:

    Το ίδιο ακριβώς θα πω και εγώ.. Δεν ξέρω αν πιστεύεις σε τέτοια, αλλά είναι καλό το ότι όλα τα στραβά σας ήρθαν τώρα..να δεις πως τα πράγματα θα στρώσουν! Καλή αρχή και καλώς μας ήρθες!

  2. όχι, εντάξει, για καλό έγινε τελικά όλο αυτό γιατί λόγο της συμπεριφοράς «τα αφήνω όλα στο ισόγειο, δεν θα χωρούσαν τελικά όλα τα πράγματα στο σπίτι. Οπότε είχαμε 3 μέρες να τα συμμαζέψουμε και αύριο περιμένουμε και τα υπόλοιπα.

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s