Καθημερινότητα,Σκέψεις

τρίμηνες εντυπώσεις


Αυτό είναι επίσημα το πρώτο μου αρθρό που γράφω μέσα από ένα τρένο.

Πάνε 4 μήνες από τότε που μετακομίσαμε Αγγλία, και 3 μήνες από τότε που ξεκίνησα δουλειά. Δεν έχω λόγο να γράψω εντυπώσεις, τα πράγματα για όσους έχουν ζήσει και δουλέψει Αγγλία, είναι πολύ λιγότερο διαφορετικά από ότι θα περίμενε κανείς, με την μόνη διαφορά ότι εδώ οι νόμοι και οι κανονισμοί, τείνουν να εφαρμόζονται.

Άργησε το τρένο σου περισσότερο από μισή ώρα; Θα πάρεις το μισό εισητήριο πίσω. Άργησε πάνω από ώρα, θα το πάρεις όλο πίσω. Το κακό είναι βέβαια από την άλλη ότι συχνά πάνε τα πράγματα στραβά, έχω πάρει στους 3 μήνες δουλειάς 4 επιστροφές πίσω. 3 του μισάωρου και 1 ανάθεμα και αν θυμάμαι πόσες ώρες κάτσαμε ακίνητοι μέσα στο τρένο. Βέβαια εκείνη την φορά ήταν ειδική περίπτωση μιας που κάποιος πήδηξε στις γραμμές του τρένου.

Ναι, είναι αλήθεια, στην χώρα που μου πήρε μια εβδομάδα να βρω δουλειά και αμοίβομαι κοντά 3 φορές καλύτερα… υπάρχει κόσμος που αυτοκτονεί.

Σήμερα τα πράγματα με το τρένο ήταν πιο απλά 21 λεπτά καθυστέρηση, άρα καμία αποζημίωση, και μια μικρή ανταλλαγή πλυθυσμών. Κάτι έσπασε μας είπαν ο οδηγός και το τρένο πάει μόνο όπισθεν. Βέβαια καλύτερα από την άλλη φορά που πήγε ο οδηγός για χέσιμο, χωρίς να ενημερώσει κανέναν και περιμέναμε 25 λεπτά σαν τους μαλάκες…ενώ τον φωνάζαν στα μεγάφωνα.

Όλες οι χώρες κουβαλάνε μια παράνοια.

…και ένα τελευταίο άσχετο

Ένας φίλος που μένει εδώ αρκετά χρόνια, πήγε διακοπές στην Ελλάδα, εχτές τον είδα για καφέ….μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αλλά το πρώτο πράγμα που μου είπε όταν τον ρώτησα …πως πέρασε μου απάντησε

«ωραία ρε φίλε, αλλά πολύ ακριβή η Ελλάδα»

Φιλιά

Advertisements
Κλασσικό

Δεν δαγκώνω γράψε κάτι

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s